Uutislistaukseen

Pyhän Katariinan kirkon alttarilla on puusta tehty krusifiksi. Jeesus on ristiinnaulittu . Pyhän Katariinan kirkon alttarikrusifiksi.

Keiserin Markus-passio kiirastorstaina Pyhän Katariinan kirkossa

15.4.2019 10.59

Reinhard Keiserin Markus-passio kuljettaa kuulijansa pääsiäisen tapahtumiin Markuksen evankeliumiin pohjautuen Pyhän Katariinan kirkossa kiirastorstaina 18.4.2019 klo 16.30. 

Teoksen esittävät Turun konservatorion kuoro, orkesteri ja solistit, ja kapellimestarina toimii Marko Autio. Markus-passio on osa Pyhän Katariinan kirkon Cantio sacra -matineasarjaa.

Saksalainen säveltäjä, kapellimestari ja urkuri Reinhard Keiser (1647–1739) sai musiikkikasvatuksensa Leipzigin Tuomaskoulussa oletettavasti kanttori ja säveltäjä J. Schelleltä. Parhaiten Keiser tunnetaan oopperoistaan, mutta hän sävelsi myös suuren määrän maallisia kantaatteja sekä kirkkomusiikkia, johon hän toi aikansa näyttämömusiikin piirteitä.

Markus-passio (n. 1717) kuului J.S. Bachin kuoro-ohjelmistoon ja ilmeistä on, että Keiserin Markus-passiolla on ollut merkittävä vaikutus Bachin omiin, huomattavasti laajempiin, mutta samaa muotorakennetta noudattaviin passiosävellyksiin.

CANTIO SACRA: Reinhard Keiserin Markus-passio kiirastorstaina 18.4.2019 klo 16:30 Pyhän Katariinan kirkko, Kirkkotie 46 Turku. Vapaa pääsy, käsiohjelma 5 euroa.

Cantio sacra –matinea on kevääseen painottuva vanhan musiikin konserttisarja Pyhän Katariinan kirkossa.

(Katariinanseurakunnan viestintä 15.4.2019 / KL)