Uutislistaukseen

Varissuon ostarilla joululaulut katkaisevat lahjakiireet

Turun Katariinanseurakunta kokeilee tänä vuonna urbaania lähestymistapaa kauneimpiin joululauluihin. Tapahtumapaikkana on Varissuon liikekeskuksen keskusaukion tuntumassa sijaitseva Kahvila A&B, jonne voi piipahtaa laulamaan vaikkapa ostosten lomassa keskiviikkona 19. joulukuuta kello 17 – 18.30.
Piparkakkumuotti jouluenkeli. Kuva Timo Jakonen.

Seurakuntapastori Anna Hälli kuvaa tilaisuutta pop up -henkiseksi, iloiseksi ja kevyeksi. Osallistuminen on tehty helpoksi myös heille, joille seurakuntaelämä tuntuu vieraalta.

- Uskon, että ostarin keskellä laulaminen on jotain uudenlaista, ilahduttavaa ja yllättävääkin, ja toivottavasti tavoitamme myös ohikulkijoita, joiden ei tulisi muuten lähdettyä laulamaan, Hälli miettii.

Hälli on järjestänyt ostoskeskuksen maisemissa joululaulutapahtumia ennenkin, mutta ei sisätiloissa. Pimeän illan kauneimmat joululaulut on veisattu kahteen otteeseen keskuksen pihalla. Kokemusten perusteella Hälli osaa odottaa laulajia myös nyt järjestettävään tapahtumaan.

- Tapahtumat ovat olleet suosittuja, vaikkakin soittajan kannalta raskaita, sillä sormet kangistuvat. Tänä vuonna kokeilemme vähän uutta formaattia.

Hälli soittaa tapahtumassa myös pianoa. Diakoni Annamaria Lehto säestää viululla.

Seurakunta tarjoaa laulajille kahvia, mehua ja piparkakkuja sekä voisilmäpullia ainakin sadalle ensimmäiselle.

kauneimmatjoululaulut.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

(Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestintä 13.12.2018 / Simo Ahtee)

13.12.2018 14.13