Uutislistaukseen

Gospel Gentlemen

Gospel-konkarien kiertue Mikaelinkirkkoon

30.10.2018 13.52

Suomalaisen gospel-musiikin konkarit Jaakko Löytty, Pekka Simojoki ja Petri Laaksonen, kolme ainutlaatuista lauluntekijää ja muusikkoa laulavat Gospel Gentlemen –konsertissa yksin ja yhdessä esittäen omia ja toinen toistensa lauluja Mikaelinkirkossa pyhäinpäivän aattona perjantaina 2.11. klo 19.

Lauluntekijä-laulaja Jaakko Löytty on jättänyt syvän jäljen suomalaisten sieluihin nuoren seurakunnan musiikkikulttuurin tienraivaajana. Kolmisenkymmentä albumia julkaisseen Löytyn tunnetuimpia yhteislauluja ja virsiä ovat Kahden maan kansalainen, Siunaa koko maailmaa ja Pidä minusta kiinni.

Pekka Simojoki on kiertänyt Suomea jo lähes 35 vuotta niin trubaduurina kuin erilaisten yhtyeidensä kanssa. Hänellä on takanaan 70 äänitettä ja hän on kirjoittanut noin 700 hengellistä laulua ja virttä. Lauluja on käännetty kymmenille kielille. Lähes kaikki suomalaiset ovat elämänsä aikana laulaneet Simojoen lauluja. Tunnetuimpia niistä ovat Herra kädelläsi, jo klassikoksi muodostunut Tulkoon joulu (Niityllä lunta) sekä kastejuhlista tuttu Taivaan Isä suojan antaa, jota myös kouluissa paljon lauletaan.

Kiertueen kolmas jäsen laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen aloitti laulajanuransa 25 vuotta sitten. Hänen ensimmäinen levynsä Täällä Pohjantähden alla julkaistiin vuonna 1994. Hänen tuotantonsa on poikkeuksellisen monipuolista aina suosituista iskelmistä euroviisuihin (Sata Salamaa, Eläköön Elämä) ja joululauluista hengellisiin sävelmiin. Laaksosen melodiset ja elämänmakuiset laulut yhdistettynä vahvaan ja sielukkaaseen tulkintaan ovat koskettaneet tuhansia ihmisiä.  

Gospel Gentlemen -kiertueen tuottaa Kansan Raamattuseura yhteistyössä Ohjelmatoimisto Kristallin kanssa. Konsertit juontaa Heli Karhumäki.

Lippuja voi ostaa ennakkoon osoitteesta www.lippu.fi/gospelgentlemen. Lipun hinta ennakkoon 22 € ja ovelta 25 €.

(Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestintä 30.10.2018 / MV)