Uutislistaukseen

Mikael Agricolan runot taipuvat nykypuhujien suuhun

5.4.2017 14.04

Mikael Agricola oli paitsi kirjakielemme keskeinen kehittäjä myös runoilija. Agricola-viikon päätteeksi sunnuntaina 9.4. klo 16 Maarian pappilan tallissa kuullaan Agricolan runoja otsikolla Tästäs sielus herkut.


Tule kuulemaan, miten viidensadan vuoden takainen suomi taipuu Turun Lausuntakerhon jäsenten suussa. Agricolan runojen lisäksi tilaisuudessa kuullaan Agricola-monologi, jonka esittää elävä Agricola, sekä Niilo Rantalan sävellyksiä suomalaisiin klassikkorunoihin tämän itsensä esittämänä.

Esitykset on koottu kahta runoa lukuun ottamatta professori Kaisa Häkkisen toimittamasta Agricolan runokirjasta (2012). Häkkinen on myös neuvonut lausujia Agricolan ajan kielen erikoisuuksiin. Esityksen ohjauksesta vastaa Maaret Perälä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ohjelma maksaa 10 euroa. Väliajalla yleisölle on tarjolla kahvit ja Agricola-leivoksia.

Turussa vietetään Agricola-viikkoa alkaen 3.4.2017. Monipuolinen tapahtumaviikko on osa Reformaation merkkivuotta 2017 ja se huipentuu Mikael Agricolan ja suomen kielen päivään 9.4.2017. Agricola oli Suomen reformaattori ja hän loi pohjan suomen kirjakielelle.  Agricola-viikon monipuoliseen ohjelmaan sisältyy opastuksia, teatteria, seikkailua, työpajoja, konsertteja, luentoja, näyttelyitä sekä uutuuskirjoja, ruokia ja juomia. Lisätietoja reformaatio2017.fi.

Tästäs sielus herkut – Mikael Agricolan runoja
su 9.4. klo 16
Maarian pappilan talli
vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa

(Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä 5.4.2017 / AH)