Uutislistaukseen

Suvivirsikirkko veti Tuomiokirkkotorille yli tuhat osallistujaa

Turun ja Kaarinan seurakuntien yhdessä järjestämä Suvivirsikirkko saatiin pitää helteisessä säässä. Vilvoittava sade alkoi juuri kun jumalanpalvelus päättyi.

Turun tuomiokirkko ja paljon yleisöä Suvivirsikirkossa, kuva Minna Vesanto

Kaunis sää ja suvivirsi sai sunnuntaina runsaasti väkeä Suvivirsikirkkoon. Kuva Minna Vesanto


Kaksikielisen jumalanpalvelun toimittivat piispat Mari Leppänen ja Björn Vikström. Kuva PH
 

Nyt sai luvan kanssa laulaa suvivirttä ja komeasti se kajahtikin Tuomiokirkon kupeessa, niin perinteisillä sanoilla kuin Turun murteella. Piispat Mari Leppänen ja Björn Vikström toimittivat jumalanpalveluksen ja musiikista vastasivat SUMU Big Band johtajanaan Rami Koskinen ja kanttori Jukka Pietilä.

Tekstit lukivat Rami Nurmi ja Maija Palonheimo ja esirukoilijoina toimivat Mika Mäntyranta, Tuomo Tuiskula ja Frida Lindblom. Mukana oli myös Turun ja Kaarinan seurakuntien työntekijöitä ja partiolaisia. 

"Hyvä suvivirsikirkkoon kokoontunut seurakunta, kun Jeesus antoi seuraajilleen tehtävän, hän antoi lupauksen läsnäolosta. Varustukseksi hän antoi anteeksiannon, myötätunnon ja rakkauden. Se on Hengen läsnäoloa maailmassa. Ilman sitä, me emme selviä, sanoi piispa Leppänen saarnassaan. Lue piispan saarna kokonaan tästä linkistä

Domcafé oli avoinna jumalanpalveluksen jälkeen. Suvivirsikirkko järjestetään vuorovuosina Määki laula - yhteislaulutilaisuuden kanssa. 

Suloista ja siunattua suvea!

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 26.5.2024 / PH)

 

 

26.5.2024 14.07