Uutislistaukseen

Kalle Luoma seurakuntayhtymän kiinteistöjohtajaksi

Diplomi-insinööri Kalle Luoma valittiin Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän uudeksi kiinteistöjohtajaksi yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa torstaina 25. toukokuuta. Hän aloittaa tehtävässään 1.1.2024.

Havainnekuva Hirvensalon seurakuntakeskuksesta.

Havainnekuva rakennettavasta Hirvensalon seurakuntakeskuksesta. Kuva LPR-arkkitehdit.

Kiinteistöjohtajan tehtäviin kuuluu keskeisesti seurakuntayhtymän kiinteistöpalvelujen ja hautaustoimen johtaminen. Nykyinen kiinteistöjohtaja Seppo Kosola jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Hakijoita virkaan oli 24 ja heistä kuusi henkilöä haastateltiin. 

Kalle Luoma, 52, tulee seurakuntayhtymään Sitowise Oy:n Länsi- ja Pohjois-Suomen rakennuttamisyksikön johtajan tehtävästä. Koulutukseltaan hän on talonrakennustekniikan diplomi-insinööri pääaineena rakentamistalous. Luoma on työskennellyt rakennuttajakonsulttina 23 vuotta, josta ajasta suurimman osan yrittäjänä. Tätä ennen hän toimi projektinjohtourakoitsijan palveluksessa. Hän on työskennellyt myös Saksassa. Perheeseen kuuluu puolison lisäksi kolme lasta. 
- Tulen mielelläni seurakuntayhtymään ja odotan innolla uutta näkökulmaa rakennuttamiseen ja kiinteistöjen kehittämiseen kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten parissa, Kalle Luoma toteaa. 

Tilinpäätös vahvistettiin

Kirkkoneuvosto vahvisti tänään vuoden 2022 tilinpäätöksen. Seurakuntayhtymän toimintakate oli 
- 27,7 miljoonaa euroa ja vuosikate 2,2 miljoonaa euroa. Toimintatuotot olivat 10,7 miljoonaa. Talousarvion alijäämäksi muodostui 1,9 miljoonaa euroa. 

Uusi seurakuntakeskus Hirvensaloon

Kokouksessa käsiteltiin myös Hirvensalon seurakuntakeskuksen purkamista ja uuden keskuksen rakentamista Hirvensalon Moikoisiin. Seurakuntakeskuksen vanhaa kirkkosalia laajennetaan yksikerroksisessa osassa uudella kirkkosalilla, jonka lähelle sijoittuu keittiö. 

Kaksikerroksisen osan alempaan osaan sijoittuvat mm. nuorisotilat, diakonian vastaanottotilat ja partiotilat ja ylempään kerrokseen kerhotilat ja mm. työhuone ja vahtimestarin tila. Keskuksen kustannusarvio on 8,5 miljoonaa euroa. 
Kirkkoneuvosto päätti hyväksyä suunnitelmat ja esittää 15.6. kokoontuvalle yhteiselle kirkkovaltuustolle, että valtuusto hyväksyy vanhan keskuksen purkamisen ja uuden suunnitelmat, myöntää määrärahat ja antaa rakentamisen aloitusluvan. 

Ensi vuoden alussa aloittava uusi kiinteistöjohtaja Kalle Luoma.

 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 25.5.2023 / PH)

25.5.2023 18.45