Uutislistaukseen

Mikaelissa konsertoi palmusunnuntaina Kyösti Mäkimattila 

Tervetuloa palmusunnuntain rauhoittavaan hetkeen Mikaelinkirkkoon turkulaisen tangokuninkaan seuraan - sulje silmät, kuuntele musiikkia ja päästä hetkeksi irti arjesta. 

kyösti.jpg

Mikaelissa konsertoi palmusunnuntaina Kyösti Mäkimattila 

Tänä vuonna Mikaelinkirkon perinteisessä Pääsiäiskonsertissa esiintyy turkulainen tangokuningas Kyösti Mäkimattila. Hänen konserttinsa on palmusunnuntain 2.4. klo 18 Mikaelinkirkossa. Konsertissa kuullaan Kyöstin omia suosikkeja hengellisistä lauluista ja muuta puhuttelevaa tuotantoa, kuten Suojelusenkeli, Hiljainen tienoo ja Maailma on kaunis. Säestyksestä vastaa Kyöstin luottomuusikko, Maestro Juha Maunu. Hyväntekeväisyyskonserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelman hankinnalla (10€) voi tukea Mikaelin ystävien lapsityötä.  

Kyösti Mäkimattila on Suomen eturivin iskelmälaulaja, säveltäjä, sanoittaja ja runoilija. Hän nousi koko kansan tietoisuuteen Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailusta, jossa hänet kruunattiin Tangokuninkaaksi vuonna 2013 eli taiteilijalle kuluva vuosi on 10v-juhlavuosi. Ahkerasti keikkailevalle Kyöstille kirkot ovat hyvin tuttuja konserttipaikkana ja muistakin yhteyksistä. Hän kertoo, että ensimmäiset lapsuuden muistikuvat elävästä musiikista ja juhlavasta tunnelmasta vievät Yläneen kirkkoon. Konsertointipaikkana kirkko on Mäkimattilasta lähtökohtaisesti todella miellyttävä paikka laulaa. Kirkkojen avara tila ja arkkitehtoniset rakenteet on pääsääntöisesti suunniteltu siten, että laulaminen on helppoa ja ääni soi parhaalla mahdollisella tavalla. 

Kotikaupungin kirkkokonsertti on aina esiintyjälle tunnelmaltaan erityinen. Mikaelinkirkon konsertissa kuullaan Kyöstin omia suosikkeja virsistä ja hengellisistä lauluista sekä omaa tuotantoa sen puitteissa, että sopivat kirkkoon ja konserttitilanteeseen. Palmusunnuntain rauhoittavan hetken konsertti vastapainona tämän ajan välillä vähän ahdistavallekin uutisvirralle. Musiikillinen tuokio, jolloin voi vaikka sulkea silmät, kuunnella musiikkia ja päästää hetkeksi irti arjesta. 

---------------- 

Su 2.4. klo 18 Mikaelinkirkko, Kyösti Mäkimattilan Pääsiäiskonsertti. Vapaa pääsy. Ohjelma 10€ Mikaelin ystävien hyväksi.

Tue Mar 28 22:51:00 EEST 2023