Uutislistaukseen

Sammaltassun luontotoiminta palkittiin Kirkon ympäristökasvatuspalkinnolla

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Sammaltassun luontotoiminta on saanut Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuoden 2022 ympäristökasvatuspalkinnon. Kirkon ympäristökasvatuspalkinto nostaa esiin osallisuuden merkitystä ja kirkon kasvatuksen kiinnittymistä eri-ikäisten arkiseen toimintaan.

eija-suvanto-ja-eveliina-ellmen VAAKA.jpg

Eija Suvanto (vas.) ja Eveliina Ellmén kettu Sammaltassun kanssa Perheiden ulkoilupäivässä vuonna 2022. 

Sammaltassun luontotoiminnan tavoitteena on lasten luontosuhteen tukeminen eri menetelmin. Se on kiertänyt kokeilevalla työotteella Turun ja Kaarinan seurakuntien yhteisen kasvatustyön kerhoissa ja tapahtumissa pitäen ympäristökasvatusta esillä ja haastaen paikallistoimijat vahvistamaan luontosuhteen esilläpitoa.

Sammaltassu on pieni kettu 

Sammaltassun luontotoiminta on syntynyt lastenohjaajien Eveliina Ellménin ja Eija Suvannon halusta toteuttaa ympäristökasvatusta lapsille. Sammaltassu on pieni kettu, jonka voi kutsua vierailulle vaikkapa päiväkotiin. 

“On hienoa, että toimintamme on saanut tämän palkinnon ja tunnustuksen. Palkinto kannustaa meitä jatkamaan ja edelleen kehittämään työtämme ympäristökasvattajina. Haluamme kiittää työnantajaamme ja työyhteisöä, joiden vahva tuki meillä on. Olemme erittäin iloisia tästä kunniasta”, Ellmén ja Suvanto kertovat. Palkinto luovutetaan Sammaltassun luontotoiminnan tekijöille Turussa 8.3. 2023.  

Kirkon ympäristökasvatuspalkinto on perustettu vuonna 2014. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi. Palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin innovatiivisia ja tuloksellisia ympäristökasvatustekoja ja -käytäntöjä kirkossa sekä kannustaa seurakuntia ja muita kirkollisia toimijoita aktiivisiksi ympäristökasvattajiksi. Palkinnon voi saada yksittäinen seurakunta, sen piirissä toimiva ryhmä tai muu kirkollinen toimija tai yksityishenkilö. Ehdotuksia palkinnon saajaksi kerätään avoimella haulla. 

Sammaltassun luontotoiminta Instagramissa

Sammaltassun luontotoiminta verkkosivuilla

Sammaltassun luontotoiminnasta lilja-lehti.fi

Kirkon viestintä 30.1.2023
 

30.1.2023 13.53