Uutislistaukseen

Itsenäisyyspäivänä jumalanpalvelukseen, joulutorille ja konserttiin ‒ illan päätteeksi kajahtaa Finlandia

Itsenäisyyspäivänä kirkoissa vietetään jumalanpalveluksia. Pyhän Katariinan kirkon pihapiirissä järjestetään jo perinteeksi muodostunut joulutori. Tuomiokirkkoon voi tulla kuuntelemaan Finlandian klo 21.

Suomenlippu.jpg

Itsenäisyyspäivänä siniristilippu liehuu kaikkialla Suomessa. Kuva Aarne Ormio / Kirkon viestintä

Jos kaipaat ulkoilua, lähde kävelylle Maarian pappilan pihapiiriin, Sorolaisenkatu 4. Sieltä löytyy jouluseimi, joka on avoinna päivittäin klo 10‒18. Voit myös kiertää Itämaan tietäjien polun pappilan puutarhassa. 

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset pidetään tiistaina 6.12. klo 10 Kuusiston kirkossa (myös seppeleenlasku sanakarihaudalle), Martinkirkossa, Pyhän Katariinan kirkossa ja Turun tuomiokirkossa, kl. 10.30 Åbo svenska församlings gudstjänst i Aurelia, klo 11 jumalanpalvelus Henrikinkirkossa ja Mikaelinkirkossa ja klo 12 Kakskerran kirkossa. 

Klo 13 on Maarian kirkossa Itsenäisyyspäivän Nuotiomessu, jota järjestämässä ovat Maarian partiolippukunnat. Lopuksi sankarihaudalle lasketaan seppele. 

Klo 11–14 järjestetään Katariinan kirkonpihan perinteinen joulutori kaikenikäisille osoitteessa Kirkkotie 46. Myytävänä leivonnaisia ja käsitöitä, lapsille poniajelua, kirkossa joululauluja ja aikamatka seurakunnan historiaan. Vapaa pääsy. 

Klo 11.15‒13 Tuomiokirkkoseurakunnan Partiolippukunnat Sinikotkat ja Nuotiotytöt järjestävät joulumyyjäiset Nuortentalolla, osoitteessa Eerikinkatu 1. Myyjäisten tuotto menee partiotoiminnan hyväksi. 

Klo 14 Itsenäisyyspäivän juhla Suikkilan seurakuntakodissa, Konstanzankatu 1. 

Klo 16 Piikkiön kirkossa on Isänmaan Joulu -konsertti, jossa esiintyy Hietasten perhe: Pertti, Heini, Iina ja Roosa. Konserttiin on vapaa pääsy, mutta 25 euroa maksavan ohjelman tuotto käytetään piikkiöläisten nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn yhdessä Piikkiön seurakunnan ja Kaarinan kaupungin nuorisotyön kanssa. Kolehti kerätään Piikkiön seurakunnan nuorisotyön hyväksi.

Klo 18‒21 Turun tuomiokirkon ovet ovat avoinna osana Valon polku -tapahtumaa. Illan päätteeksi klo 21 urkuri Markku Hietaharju kajauttaa uruilla Finlandia-hymnin. 

Itsenäisyyspäivänä kaikkia Suomessa asuvia kutsutaan iloitsemaan rauhasta ja vapaudesta. Itsenäisyys ja vapaus eivät ole itsestäänselvyyksiä edelleenkään, kuten järkyttävä Ukrainan sota osoittaa.  Itsenäisyyspäivä on kirkkovuoden ainoa pyhäpäivä, jonka sisältö ei nouse Raamatun pelastushistoriasta. 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 1.12.2022 / PH)

1.12.2022 17.03