Uutislistaukseen

Adventista jouluun musiikin askelin

Adventtiin kuljetaan Tuomiokirkontorin kuusijuhlan ja joulumusiikin kautta. Lauantaina Tuomiokirkon kuusen valot sytytetään juhlassa alkaen klo 15.45. Joulumusiikkia on lähiaikoina runsaasti tarjolla. 

Tuomiokirkon joulukuusi 2019, kuva TJ – kopio (1).jpg

Suomen suurin kuusijuhla tuo Tuomiokirkon torille tuhansia ihmisiä. Kuva Timo Jakonen

Tuomiokirkon joulukuusen valot sytytetään lauantaina 26. marraskuuta klo 15.45 alkaen. Juhla on lähtölaskenta jouluun. Juhlassa musisoi Tuuli Paasolainen bändeineen. Bändissä musisoivat Sini Koivuniemi, Tomi Dahlman ja Seppo Innanen

Kirkonrotat Hilda ja Hulda (alias Satu Karonen ja Kirsti Ansaharju) juontavat, Tuomiokirkkoseurakunnan pastori Sofia Flinck pitää puheen. Laskemme kymmenestä nollaan ja kuin taikaiskusta suuren kuusen yli 700 ledivaloa syttyy palamaan. Lopuksi laulamme pyhiinvaeltajien virren Maa on niin kaunis. Tuomiokirkon edustalta voi siirtyä paraatikulkueen mukana avaamaan Turun joulukatua.

Hoosianna-hymni kaikuu Turun ja Kaarinan kirkoissa adventtisunnuntaina 27.11. pitkin aamupäivää ja päivää. Tule laulamaan! Katso tarkemmat ajat ja paikat tapahtumakalenterista.

Hei joulu -lastenmusikaali 2.‒3.12.

Turun tuomiokirkossa viime vuonna esitetty Hei joulu -musikaali saa tänä vuonna näyttämökseen Mikaelinkirkon. Esitykset ovat perjantaina 2.12. klo 17 ja 19 ja lauantaina 3.12. klo 11. Kesto on noin tunti ja ikäsuositus + 2 vuotta. Liput lippu.fi tai tuntia ennen ovelta, mikäli esityksessä on tilaa. 

Musikaalissa esiintyy 70 lasta ja nuorta. Musikaalin ohjaa Joonatan Perälä. Musiikista vastaavat Turun konservatorion ja musiikkiopiston sekä Puolalanmäen musiikkilukion kuorolaiset ja soittajat. Katso lisää heijoulu.fi

Jouluradio 93,8 MHz

Joulumusiikkia aina loppiaiseen saakka. Turun ja Kaarinan seurakunnat tarjoavat Jouluradion Turun alueelle. Analogisen taajuuden lisäksi tarjolla on nettikanavia, kuten Rouhea joulu, Indie joulu, Lasten jouluradio… Jouluradio täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Katso lisää jouluradio.fi

67 x Kauneimmat joululaulut 

Kauneimmat joululaulut kajahtavat Suomessa jo 50. kerran. Turun ja Kaarinan seurakunnissa tilaisuuksia on ennätysmäärä: joululauluja voi laulaa 67 tilaisuudessa. Saamenkieliset kauneimmat joululaulut aloittavat torstaina 1.12. klo 19 Tuomiokirkossa. 

Katso kaikki seurakuntien joulun ajan tapahtumat

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 24.11.2022 / PH)

24.11.2022 18.10