Uutislistaukseen

Turussa ja Kaarinassa seurakuntavaalien äänestysprosentti 10,4

Sunnuntaina 20.11. päättyneissä seurakuntavaaleissa valittiin neljäksi vuodeksi uudet luottamushenkilöt Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon ja seurakuntakohtaisiin seurakuntaneuvostoihin.

vaalit-2022-jakonen.jpg

Kuva: Timo Jakonen

12 644 turkulaista ja kaarinalaista äänioikeutettua seurakuntalaista kävi vaaliuurnilla. Vaalien äänestysprosentti oli 10,4.

Äänestysaktiivisuus väheni verrattuna vuoden 2018 vaaleihin, jolloin se oli 10,9 prosenttia.  Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään kuuluu kymmenen seurakuntaa. Suurinta vaali-into oli pienessä Paattisten seurakunnassa, missä 20,2 prosenttia äänioikeutetuista kävi äänestämässä. Vähiten vaalit innostivat Mikaelinseurakunnassa, missä äänestysprosentti oli 8,6.   

Yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan eri seurakunnista yhteensä 51 valtuutettua. Seurakuntaneuvostojen koko vaihtelee seurakuntien koon mukaan kahdeksasta kuuteentoista jäseneen.  

Vaalien henkilövalinnat selvinnevät sunnuntai-iltana klo 23 mennessä. Tiedot valituista luottamushenkilöistä löytyvät osoitteesta turunseurakunnat.fi/vaalit/tulokset

Seurakuntaneuvosto päättää oman seurakuntansa toiminnasta ja valitsee seurakunnan työntekijät. Seurakuntien lapsi-, nuoriso-, vanhus- ja diakoniatyö painotuksineen kuuluvat seurakuntaneuvostojen toimialaan. Seurakuntaneuvostoista tavoittelee paikkaa yhteensä 357 ehdokasta.  

Yhteinen kirkkovaltuusto johtaa seurakuntayhtymää. Se päättää seurakuntayhtymän talousarviosta, kirkollisveron suuruudesta, rakennushankkeista ja suurimmista avustuksista. Kirkkovaltuusto jakaa seurakuntatyöhön käytettävät varat seurakuntien kesken. Yhteiseen kirkkovaltuustoon on eri seurakunnista ehdolla yhteensä 325 ehdokasta.  
 

(Seurakuntayhtymän viestintä 20.11.2022 / MS)

20.11.2022 23.24