Uutislistaukseen

Piikkiön uudesta seurakuntatalosta keltainen komistus 

Piikkiön tulevasta seurakuntatalosta teetettiin arkkitehtikilpailu, jonka voitti virolainen Klassikko-niminen ehdotus. Voittajan tilaratkaisuja pidettiin toimivina ja ulkoasua hyvin ympäristöön sopivana. Kilpailutoimikunta oli ratkaisussaan yksimielinen. 

Arkkitehtuurikuvat, keltainen rakennus, Piikkiöön suunniteltu seurakuntatalo

Piikkiön tuleva seurakuntatalo on hakenut muotokieltään muun muassa kartanorakennuksista. Vanhan talon korjaamisesta tai purkamisesta päättää yhteinen kirkkovaltuusto joulukuun kokouksessaan.

Piikkiön seurakunnan seurakuntatalosta järjestettiin kesällä arkkitehtuurikutsukilpailu neljälle erikseen kutsutulle arkkitehtitoimistolle. Tarkoitus oli löytää ideoita siinä tapauksessa, että kosteusongelmista kärsinyt nykyinen seurakuntatalo puretaan ja tilalle rakennetaan uusi rakennus. Nykyinen seurakuntatalo on ollut 1,5 vuotta suljettuna sisäilmaongelmien vuoksi. 

Selvityksen mukaan nykyisen talon peruskorjaus maksaisi kolme miljoonaa euroa. Päätöksen vanhan korjaamisesta tai uuden rakentamisesta tekee seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto joulukuussa. 

Uudesta seurakuntatalosta tulee kooltaan 150 neliömetriä nykyistä pienempi. Uudisrakennus on kooltaan 789 neliömetriä. Arkkitehti Allan Strus totesi julkistustilaisuudessa, että suunnittelussa haettiin viihtyisää ja kaunista rakennusta. Hänen toimistonsa on suunnitellut muun muassa asuintaloja, päiväkotirakennuksia ja entisöintikohteita. 

Kutsutut arkkitehtitoimistot olivat Allan Strus Architects (Viro), P.A.C.E./Djurgårdsstaden Arkitekter (Ruotsi), Patzschke & Partner Architekten (Saksa) ja Arosuo arkkitehdit Oy (Suomi).
 
Kilpailutoimikuntaan kuuluivat puheenjohtajana kiinteistöjohtaja Seppo Kosola, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, ja jäseninä vt. kirkkoherra Antti Ijäs, Piikkiön seurakunta, Harri Lukander, Piikkiön seurakuntaneuvosto, Marjo Uotila, Piikkiön seurakuntaneuvosto, yhteisen kasvatustyön johtaja Katja Vanhatalo, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja kaavoitusarkkitehti Ville Aaltonen, Kaarinan kaupunki. Kilpailutoimikunnan sihteerinä toimii tekninen isännöitsijä Mikko Artukka

Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 22.9.2022 / PH

22.9.2022 14.02