Uutislistaukseen

Kesäryhmässä tuetaan työttömiä ja asunnottomia työikäisiä

Kesäryhmä perustettiin tukemaan työttömyyden, asunnottomuuden tai yksinäisyyden kanssa kamppailevia. Samalla ryhmässä kokataan hävikkiruuasta lounas, joka nautitaan yhdessä

Ihmisiä seisomassa Tuomiokirkon vieressä nurmikolla. Maahan on kirjoitettu kankaista teksti

ARVO ihmiselle -nimisen verkoston avulla ryhmässä mukana olevat voivat saada moniammatillista tukea elämänhallintaan. Ideana on, että monia palveluita tarvitseva löytää hänelle kuuluvat palvelut. 

Kesäryhmän kohderyhmänä ovat sellaiset 30–65-vuotiaat, joiden on hankalaa työllistyä. Hankkeeseen on saatu rahoitusta Euroopan sosiaalirahaston Kestävää kasvua ja työtä -ohjelmasta.

Ryhmä kokoontuu kesäkeskiviikkoisin klo 11–15 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniakeskuksessa osoitteessa Puutarhakatu 22, Turku. Ryhmän aikana osallistujat voivat käyttää Diakoniakeskuksen asiakkaiden tietokonetta ja saada henkilökohtaista palveluohjausta esimerkiksi Kelan, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä työllisyysasioiden selvittämiseen. 

Ryhmä on tarkoitettu yksinäiseksi itsensä kokeville, työttömille, asunnottomille, työkyvyttömyyseläkkeellä tai kuntoutustuella oleville. Kesän mittaan järjestetään erilaista ohjelmaa. Toimintaa koordinoi seurakuntayhtymän yhteiskunnallisen työn diakoniatyöntekijä Satu Pietilä

Ruoka-avun toiminnallinen ryhmä on kokoontunut muuna kuin kesäaikana Raunistulan seurakuntakodissa. Mukana olevat noin 20 asiakasta tekevät ruoka-apuun jakoon tulevia ruokakasseja. Samalla he voivat itse nauttia yhdessä lounaan ja saada ohjausta ja tukea asioihinsa. Toiminnallinen ruoka-apuryhmä jatkuu taas kesän jälkeen Raunistulassa. Samalle kohderyhmälle alkaa myös sosiaalisen kuntoutuksen ryhmä, joka toteutetaan yhdessä Turun kaupungin aikuissosiaalityön kanssa.

ARVO-hanke kokoaa auttavat tahot verkostoksi

ARVO ihmiselle -hanke on verkosto, jossa on mukana Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän lisäksi eri tahoja: Turun ammattikorkeakoulu, joka hallinnoi hanketta, Lounais-Suomen Martat, Fingerroos säätiö, A-kilta, Operaatio Ruokakassi, Varissuon Työ ja Toiminta ry, Turun kaupungin aikuissosiaalityö, Kansaneläkelaitos ja TE- palvelut (työllisyyden kuntakokeilu) sekä seurakuntayhtymän yhteisen diakonia- ja sielunhoitotyön asunnottomille suunnattu Syke-projekti. 

- Yhteistyö eri toimijoiden kanssa ollut Turussa erittäin hyvää, kiittelee Pietilä, joka on rakentanut ARVO-hankkeessa palveluohjausta ja verkostoa.
 

(Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestintä 11.7.2022 / PH, AH)

11.7.2022 08.00