Uutislistaukseen

Tuomiokirkon tornin webbikamerat tuovat Turkuun naakan näkökulman

Turun tuomiokirkon tornista avautuvaa maisemaa pääsee nyt ihailemaan netissä osoitteessa www.turuntuomiokirkko.fi/tornikamera

Näkymä Tuomiokirkon tornista yli kaupungin kattojen

Turun keskustaa iltahämärässä Tuomiokirkon tornikameran silmin

Turun tuomiokirkon tornista avautuvaa maisemaa pääsee nyt ihailemaan netissä. Torniin on asennettu kaksi webbikameraa, jotka kuvaavat kaupunkimaisemaa etelään ja länteen. Näkymässä voi siis tutkailla mm. Vanhan Suurtorin aluetta sekä Aurajokivartta satamaan saakka. Kameroiden kuvakulmaa voi myös hieman vaihdella.

- Tornista avautuu huikea näkymä, mutta se ei ikävä kyllä ole auki yleisölle, sanoo Tuomiokirkkoseurakunnan tiedottaja Eeva-Kaisa Ahlamo. – Mietimme, voisiko näkymiä tarjota webbikameran kautta, ja iloksemme Turun kaupunki lähti myös mukaan hankkeeseen. Pohdin itse usein, kuinka monta auringonnousua ja -laskua Tuomiokirkko on aikojen saatossa nähnyt. On hauska ajatella, että voimme nyt yhdessä katsella sitä näkymää, jota kirkko on vuosien ajan vain naakkojen kanssa jakanut.

Turun Vanhankaupungin kehittämisen hankepäällikkö Tuija Alihaanperä on samoilla linjoilla: - On todella hienoa, että Vanhankaupungin aluetta ja Suomen kansallismaisemaa pääsee nyt katselemaan yläilmoista. Vanhan Suurtorin alue on suomalaisille tuttu joulurauhan julistuksesta, mutta nyt siihen pääsee tutustumaan ympäri vuoden ja mistä päin maailmaa tahansa. Kamera palvelee näin myös matkailua. Ja voivathan sen avulla myös paikalliset tarkistaa niin säätilan, alueen tapahtumat kuin liikennetilanteenkin.

Tuomiokirkon webbikameran toimitti turkulainen Jokojo, joka on elämyksellisiä tilaan- ja paikkaan sidottuja mediataidekokemuksia sekä interaktiivisia digipalveluita tuottava yritys. Jokojon visiona on antaa ihmisille mahdollisuus tutustua kaupunkeihin, palveluihin ja tiloihin uusilla ja jännittävillä tavoilla.

Turun tuomiokirkon tornikameran kuvaa voi katsella osoitteissa www.turuntuomiokirkko.fi/tornikamera sekä www.turku.fi/tornikamera.

 

9.5.2022 11.42