Uutislistaukseen

Tule kuulemaan seurakuntavaaleista 4.5. tai 24.8. klo 17 Aureliaan

Lähde päättäjäksi seurakuntaasi! Seurakuntavaalit järjestetään syksyllä. Saat lisätietoa luottamushenkilöiden tehtävistä ja roolista tänään keskiviikkona 4.5. klo 17 Aureliassa, Aurakatu 18, Turku. 

Vaalien tunnus

Luottamushenkilöt ovat keskeisiä henkilöitä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon päätöksenteossa. Marraskuun seurakuntavaaleissa valitaan päättäjät kunkin Turun ja Kaarinan kymmenen seurakunnan seurakuntaneuvostoihin ja kaikkien seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon. Vaalikausi on neljä vuotta, vuodet 2023-26. 

Seurakunnissa toimiminen avaa ihan uudella tavalla niin seurakuntien kuin yhteiskunnankin toimintaa. Aktiivisuus seurakunnassa voi kestää vuosia tai jopa läpi elämän. Monet aktiiviset luottamushenkilöt toimivat niin omassa seurakunnassa kuin omassa kaupungissa. Seurakunnissa luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi talousarviosta, investoinneista, työntekijävalinnoista ja strategisista painopisteistä. 

Keskiviikkona 4.5. klo 17 Aureliassa ovat paikalla Kirkkopalvelujen seurakuntavaalikampanjasta Liisa Toivonen ja Ann-Mari Salmela, luottamushenkilöistä Seppo Lehtinen ja Petra Lindblad, kirkkoherra Mia Bäck ja vaalikoordinaattori Minttu Väisänen. 

Elokuussa on aivan samanlainen tilaisuus keskiviikkona 24.8. klo 17 myös Aureliassa. 

Tule keskustelemaan! Kahvitarjoilu. 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 4.5.2022 / PH)

 

 

4.5.2022 14.01