Uutislistaukseen

Seurakuntayhtymän tilinpäätös selvästi positiivinen

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viime vuoden tulos oli poikkeuksellisen hyvä. Ylijäämäksi muodostui 7,7 miljoonaa euroa. Tilinpäätös käsiteltiin yhteisessä kirkkoneuvostossa torstaina 24. maaliskuuta.

Kirkkosali, Varissuon kirkko, kirkkovaltuutettuja

Kirkkovaltuusto pohti kirkon tulevaisuutta seminaarissa Varissuon kirkossa 12. helmikuuta. Kuvassa osa osallistujista. Kuva Pasi Leino

Yhtymän vuosikate parantui 11,7 miljoonaan euroon. Kirkollisverokertymä kasvoi yhden prosentin verrattuna vuoteen 2020 ja oli 32,8 miljoonaa euroa.  

Rahoitustuotot ja -kulut olivat 5,5 miljoonaa euroa. Arvopaperien myynneistä saatiin myyntivoittoja 5,6 miljoonaa euroa. Myyntivoittojen määrä oli poikkeuksellinen ja johtui osakemarkkinoiden noususta sekä osakkeiden myynneistä, joka osin liittyi yhtymässä tehtyihin sijoituskohteiden muutoksiin. Toimintakulut eivät koronan vuoksi olleet vielä viime vuonna normaalilla tasolla, mutta myös toimintatuotot jäivät normaalivuotta alemmalle tasolle. 

-    Toisesta perättäisestä koronapandemiavuodesta huolimatta seurakuntayhtymän talousvuosi toteutui poikkeuksellisen hyvin. Seurakuntayhtymän arvopaperisijoitukset tuottivat vuonna 2021 selvästi sijoitussalkun tuotto-odotusta enemmän. Lähivuosina tuskin päästään lähellekään yhtä korkeisiin sijoitustuottoihin, toteaa seurakuntayhtymän talous- ja kehittämisjohtaja Timo Laakso

Talousarvion investoinneiksi muodostui 11,5 miljoonaa euroa. Investoinneista toteutui 38 prosenttia. Taseen loppusumma on 291 miljoonaa euroa ja tästä oman pääoman osuus on 43,5 prosenttia. 

Henkilöstökulut vuonna 2021 olivat 20,3 miljoonaa euroa. 

Yhteinen kirkkovaltuusto päättää tilinpäätöksestä kokouksessaan 21. huhtikuuta.


(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 24.3.2022 / PH)

24.3.2022 19.28