Usein kysyttyä

Moneenko ripariryhmään minun tulee hakea? Mistä tiedän, mihin seurakuntaan kuulun? Entä miten pääsen kaverin kanssa samaan ripariryhmään? Lue lisää tältä sivulta.

Ryhmä nuoria ottamassa itsestäänm selfietä. Kuvituskuva.

Moneenko ripariryhmään minun tulee hakea?

Ilmoittautuessasi riparille tulee sinun hakea vähintään neljään ja enintään kahdeksaan ripariryhmään. Näistä vähintään kahden tulee olla oman seurakuntasi vaihtoehtoja. Osalle ripareista on enemmän halukkaita, joten jokaisen on valittava vähintään neljä vaihtoehtoa. Näin saadaan jokainen hakija sijoitettua johonkin valitsemistaan ryhmistä. Jos sinulla on jokin erityinen syy, miksi sinun tulisi päästä jollekin tietylle riparille, kerro siitä ilmoittautumisen lisätietoja-kohdassa.

Mistä tiedän, mihin seurakuntaan kuulun?

Seurakunta määräytyy kotiosoitteesi mukaan. Voit tarkistaa seurakuntasi syöttämällä osoitteesi tämän karttapalvelun hakukentäään.Linkki avautuu uudessa välilehdessä (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.)

Voinko hakea minkä tahansa seurakunnan riparille?

Voit! Oman seurakunnan järjestämälle riparille hakemisessa on toki se etu, että työntekijät ja muut riparilaiset saattavat olla sinulle jo entuudestaan tuttuja. Toisaalta uusia tuttavuuksia tulee enemmän, jos lähtee seikkailulle kotiseurakunnan ulkopuolelle. Ripariryhmän tapaamiset ennen leirijaksoa ovat yleensä järjestävän seurakunnan tiloissa, joten varaudu hieman pidempiin kulkemisiin, jos haet muun kuin kotiseurakuntasi riparille. Seurakuntien rippikoulut löydät ripariesitteestä 2021, tutustu ja lataa (pdf). Huom! Esite päivitetty 11.8.2020.

Miten pääsen kaverin kanssa samaan ripariryhmään?

Voit muodostaa ilmoittautumisparin yhden kaverisi kanssa. Tämä tapahtuu niin, että teistä ensin ilmoittautuva saa ilmoittautumisen jälkeen vahvistusviestissä sähköpostiin kaverikoodin. Tämän jälkeen toinen tekee ilmoittautumisensa tätä kaverikoodia käyttäen. Teillä tulee olla valittuina samat ripariryhmävaihtoehdot (jälkimmäiseksi ilmoittautuvale tulee samat vaihtoehdot automaattisesti). Parin voi muodostaa vain yhden kaverin kanssa. 

Mitä ripari maksaa?

Riparit ovat maksuttomia turkulaisille ja kaarinalaisille nuorille. Poikkeuksena laskettelu-, purjehdys-, YMCA:n- ja partioriparit. Ulkopaikkakuntalaisilta riparilaisilta peritään majoitus- ja ruokamaksu.

Miten riparilaiset valitaan ryhmiin?

Ilmoittautumisajan päätyttyä 20.9. tietokone muodostaa ripariryhmät hakijoiden toiveiden perusteella. Lisäksi käydään hakemukset läpi ja huomioidaan erityiset perustelut ennen lopullista sijoittelua.

En kuulu kirkkoon, ja minua ei ole kastettu. Miten toimin?

Voit ilmoittautua riparille aivan normaalisti, ja riparin voi käydä, vaikka ei kuuluisikaan kirkkoon. Rippikoulun aikana voi hyvin pohtia, haluaako liittyä seurakuntaan. Seurakunnan jäseneksi tullaan kasteen kautta, joka voidaan suorittaa rippikoulun yhteydessä. Konfirmaatio edellyttää kastetta.

Aion hakea muualle riparille tai siirtää riparin käymistä ensi vuoteen.

Voit ilmoittaa hakevasi muualle riparille tai siirrosta vuodella tästä linkistä avautuvalla lomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.)

Haluaisin maksulliselle teemariparille, mutta siihen ei ole varaa. Miten toimin?

Ota yhteyttä seurakuntasi rippikouluvastaavaan ja selvitä hänen kanssaan, onko mahdollista saada avustusta maksuihin seurakunnalta.

Minun täytyy ehdottomasti päästä tiettynä ajankohtana riparille, miten toimin?

Täytä ilmoittautumislomake normaalisti ja kirjoita lisätietoja kohtaan perustelut, miksi sinun tulisi päästä riparille juuri kyseisenä ajankohtana.

En osaa tehdä rippikouluun ilmoittautumista, mistä saan apua?

Ilmoittautumisessa sinua auttavat seurakuntien riparivastaavat ja yhteisen kasvatustyön työntekijät Johanna Hoppela tai Vilho Routasalo.