Rippikouluja moneen makuun

Rippikoulun voi käydä leiri-, päivä- tai iltarippikouluna. Valittavana on myös erityisen tuen ripareita sekä teema-, pienryhmä- ja partioripareita. Tutustu eri vaihtoehtoihin tällä sivulla ja ilmoittaudu mukaan sinulle parhaiten sopivaan.

Sormiväreillä tuhrittuja käsiä. Kuvituskuva.

Ilmoittautuminen vuoden 2021 ripareille aukeaa 12. elokuuta.

Rippikouluryhmät vuonna 2021

Päiväripari >
Leiriripari >
Pienryhmäripari >
Erityisen tuen riparit >
Teemariparit >
NMKY:N riparit >
Partioripari >
Järjestörippikoulu >
Englanninkielinen rippikoulu >
Aikuisrippikoulu

Seurakuntien rippikoulut löydät ripariesitteestä 2021, tutustu ja lataa (pdf). Huom! Esite päivitetty 11.8.2020.

Leiriripari

Tähän riparimuotoon sisältyy kaupungissa olevia ryhmän tapaamisia sekä lisäksi 5–8 päivän pituinen leiri. Vuonna 2021 leirejä pidetään Kunstenniemen, Pyölinrannan ja Harvan leirikeskuksissa sekä Paasikivi-Opiston tiloissa Harjattulassa. Leirejä on kesällä ja talvella. Talvileirin sisältävä rippikoulu kannattaa valita etenkin silloin, jos kesällä on paljon harrastuksia tai muita menoja. Leiririparivaihtoehdot löytyvät ripariesitteestä sekä seurakuntien omilta rippikoulusivuilta (linkit seurakuntien sivuille löytyvät sivun alaosasta). 

Päiväripari

Turun ja Kaarinan seurakunnat järjestävät ilta- ja päivärippikouluja. Näihin ripareihin ei sisälly leirijaksoa, vaan ripari rakentuu muutaman tunnin mittaisten säännöllisten kokoontumisten ympärille seurakunnan tiloissa. Päiväripareissa on usein myös lähijakso, jolloin kokoonnutaan useana päivänä peräkkäin. Päiväripari on monesti paras vaihtoehto, jos haluaa nukkua yönsä kotona tai jos on hankaluuksia olla viikko poissa arjesta esimerkiksi harrastusten takia. Päiväripariryhmiin pääsevät kaikki sellaisen vaihtoehdon valinneet. Jos leirielämä ei houkuttele, päiväripari on sinua varten.

 • 201 Päiväripari. Kokoontumiset marras-toukokuun aikana Kaarinan ja Piikkiön seurakuntien tiloissa. Konfirmaatio 23.5. Kaarinan kirkossa.
 • 211 Päiväripari. Kokoontumiset Kaarinan seurakunnan tiloissa ja lähijakso Papinholmassa Kaarinassa 18.–24.6. Konfirmaatio 3.7. Kaarinan kirkossa.
 • 401 Päiväripari 7.–11.6. Konfirmaatio Maarian kirkossa 12.6. klo 10 (Huom! Konfirmaation ajankohta muuttunut, kotiin toimitetussa ripariesitteessä oli ilmoitettu päiväksi 5.6.)
 • 501 Päiväripari. Tapaamiset Martinseurakunnan tiloissa ja lähijakso 22.–28.2. Konfirmaatio Martinkirkossa 23.5.
 • 901 Päiväripari. Tapaamiset Katariinan ja Tuomiokirkkoseurakunnan tiloissa talven ja kevään aikana. Konfirmaatio 22.5. Tuomiokirkossa.
 • 1001 Dagsskriban. 12.–18.6. Konfirmation 8.1.2022 Åbo domkyrka.

Pienryhmäripari

Pienryhmäriparilla kokoontumiset tapahtuvat noin kymmenen henkilön ryhmässä. Pinryhmäriparilla on mahdollista huomioida erityisesti nuorten omat lähtökohdat ja haasteet. Pienryhmäriparille kannatta hakea, jos on tottunut arjessakin toimimaan pienryhmässä tai kokee mistä tahansa syystä pienryhmän itselleen parhaaksi vaihtoehdoksi. Ota rohkeasti yhteyttä yhteisen kasvatustyön ripariyhdyshenkilöihin tai seurakuntasi riparivastaavaan, niin pohditaan yhdessä, olisiko pienryhmä sinulle sopivin riparivaihtoehto! 

 • 001 Päiväripari pienryhmälle. Tapaamiset Kaarinan seurakunnan tiloissa ja lähijakso 9.–13.8. Konfirmaatio 15.8. Kaarinan kirkossa.
 • 002 Iltaripari pienryhmälle. Kokoontumiset pääsääntöisesti Henrikinkirkolla talven ja kevään aikana. Konfirmaatio 22.5. Henrikinkirkossa.
 • 003 Leiriripari pienryhmälle. Kokoontumiset Maarian seurakunnan ja Mikaelinseurakunnan tiloissa. Leirijakso 14.–18.6., konfirmaatio 20.6. Mikaelinkirkossa.

Erityisen tuen riparit

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kehitysvammaistyö järjestää kolme riparia erityistä tukea tarvitseville nuorille. Nämä riparit on suunnattu niille, jotka tarvitsevat runsaasti apua ja tukea erilaisissa oppimisen haasteissa. Näissä ripariryhmissä on mukana useampia ohjaajia ja avustajia. Riparin toteutusta ja opetusmenetelmiä mukautetaan ryhmän ja yksilön tarpeiden mukaisesti. Riparin toteutuspaikoissa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen. Lisätietoja antavat kehitysvammaistyön pappi Pertti Arola, 050 570 2656, pertti.arola@evl.fi ja vammaistyön diakoni Tarja Muurinen, 040 341 7280, tarja.muurinen@evl.fi

 • 011 Päiväripari. Lähipäivät 22.–24.6. ja iltakokoontumisia syksyllä 2021. Konfirmaatio alkuvuonna 2022.
 • 013 Leirin sisältävä ripari. Turkulaisille ja kaarinalaisille nuorille. Leiri 20.–23.7. Konfirmaatio 24.7. Henrikinkirkossa.
 • 014 Leirin sisältävä ripari. Turun ympäristökuntien nuorille 3.–7.8. Paimion Rantalassa. Konfirmaatio 7.8. Paimion kirkossa.

Teemarippikoulu

Teemariparit sisältävät samat osiot kuin muutkin riparit, mutta leirit rakentuvat jonkin teeman ympärille. Osa teemaripareista on maksullisia. Maksuilla katetaan esimerkiksi matkakustannuksia tai hissilippumaksuja. Voit hakea mille tahansa teemariparille kotiseurakunnastasi riippumatta. Teemaripareille otetaan ensisijaisesti turkulaisia ja kaarinalaisia nuoria. Jos tilaa jää, voivat muidenkin paikkakuntien nuoret hakea teemaripareille. Ulkopaikkakuntalaisilta veloitetaan lisäksi maksu ruoka- ja majoituskustannuksista. 

 • 402 Talviripari, jonka leirijakso toteutetaan 20.–27.2. Kunstenniemessä. Konfirmaatio Maarian kirkossa 11.4. klo 10. Huom! Tätä Maarian seurakunnan ja Katariinanseurakunnan yhteisriparia ei ole kotiin toimitetussa ripariesitteessä. Huomaathan myös muuttuneet numerot: 402 Talviripari ja 422 Lasketteluripari, joka esitellään seuraavassa kohdassa. Tiedot päivitetty tälle nettisivulle 7.8.2020.
 • 422 Lasketteluripari, jonka leirijakso toteutetaan 19.–27.2. Vuontispirtillä Pallastunturin kupeessa (matkaan lähdetään 19.2. illalla). Lasketteluriparilla pääsee useampana päivänä laskettelemaan, ja mahdollisuus on myös lumikenkäillä ja hiihdellä. Ryhmän kokoontumiset ennen leirijaksoa ovat pääasiassa Maarian seurakunnan tiloissa ja konfirmaatio on Maarian kirkossa 16.5. klo 14. Hinta 250 €. Huom! Kotiin toimitetussa ripariesitteessä tämän riparin numeroksi oli merkitty virheellisesti 402, oikea on 422.
 • 514 Tunturiripari, jonka leirijakso toteutetaan 31.7.–7.8. Vuontispirtillä Pallastunturin kupeessa. Tuntuririparilla pääsee vaeltelemaan luonnossa ja nauttimaan Lapin kesän lumosta. Vaellukset toteutetaan päivävaelluksina, joten riparille kannattaa lähteä mukaan, vaikkei olisikaan aiempaa kokemusta vaelluksista. Ryhmän kokoontumiset ennen leirijaksoa ovat Martinseurakunnan tiloissa ja konfirmaatio Martinkirkossa 15.8. Hinta 150 €.
 • 305 Slow motion ripari 24.6.–1.7., jossa sukelletaan kristinuskon syövereihin levollisen pohdinnan ja vauhdikkaan keskustelun avulla. Ripari on normaali leiriripari, mutta se sopii erityisesti tiedonjanoisille, keskustelunhaluisille ja rentoutusharjoitteita pelkäämättömille nuorille. Riparilla varataan aikaa oman rytmin löytämiselle ja rauhoittumiselle, mutta myös vilkkaalle vuorovaikutukselle ryhmän kesken. Konfirmaatio Pyhän Katariinan kirkossa 4.7.
 • 409 Golf & padel ripari 6.–13.7. on perinteinen leiriripari, mutta leirin aikana on mahdollista tutustua golfin ja padelin saloihin koulutetun ohjaajan johdolla. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta kummastakaan lajista. Konfirmaatio Maarian kirkossa 18.7.
 • 412 Joululomaripari viettää leirijaksonsa joulun pyhien jälkeen 27.–31.12. Tämän riparin leirijaksolla fiilistellään vielä joulutunnelmissa, peuhataan lumessa ja tonttuillaan muutenkin talvisissa merkeissä. Konfirmaatio Maarian kirkossa 16.5.
 • 503 Roolipeliripari 6.–12.6., jossa riparin aiheita käsitellään roolipelimenetelmien kautta. Pidätkö pelaamisesta tai haluatko kokeilla uusia pelejä? Tällä riparilla Raamatun tapahtumat, ajankohtaiset aiheet ja elämän suuret kysymykset siirtyvät pelien maailmaan. Roolipelaaminen sopii kaikille!
 • 508 Skribari on meidän ja ruotsinsuomalaisen kirkon yhteinen ripari. Leirijakso toteutetaan 5.–11.7. Turun saaristossa Harvan saaressa. Osa riparilaisista saapuu leirille eri puolilta Ruotsia, joten tällä riparilla pääsee tutustumaan nuoriin yli maarajojen. Ryhmä on suomenkielinen, ja sen kokoontumiset ovat Martinseurakunnan tiloissa ennen leirijaksoa. Konfirmaatio Martinkirkossa 11.7.

NMKY:n toimintapainotteinen rippikoulu

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Turun NMKY – YMCA Turku järjestävät yhteistyössä toimintapainotteisia ripareita. Ryhmien kokoontumiset marraskuusta alkaen noin kerran kuussa, leirijaksot toteutetaan NMKY:n leirikeskuksessa Harvan saaressa tai Houtskarissa. Leirit ovat reipashenkisiä ja ulkoilupainotteisia. Leirien hinta on 220 €. Lisätiedot www.ymcaturku.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 • 004 Saaristoripari. Leirijakso 28.6.–5.7. saaressa Airiston itäpuolella. (Huom! Aika ja paikka vaihtuneet esitteen tiedoista). Konfirmaatio 10.7. Pyhän Katariinan kirkossa. Toteutetaan telttaleirinä upeassa leiripaikassa. Leirillä tutustutaan saariston upeaan luontoon ja tehdään retkiä lähiympäristöön veneellä ja meloen. Suositellaan henkilöille, joilla on aikaisempaa kokemusta telttaleireilystä.
 • 005 YMCA 1. Leirijakso 7.–14.6. Harvan saaressa. Konfirmaatio 19.6. Tuomiokirkossa. 
 • 006 YMCA 2. Leirijakso 28.6.–5.7. Harvan saaressa. Konfirmaatio 10.7. Tuomiokirkossa.

Partiorippikoulu

Turun Partiolaiset toteuttavat yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa partioriparin. Partioripari on avoin kaikille ulkoilusta ja eräretkeilystä kiinnostuneille nuorille. Partioriparin hinta on 225 €. Lisätiedot turunpartiolaiset.fi.

 • 007 Partioripari. Leirijakso 27.7.–3.8. ja konfirmaatio 28.8. Henrikinkirkossa. Leiriajankohta ja konf.pv muuttuneet esitteen tiedoista (muutettu 2/2021).

Riparille muualle?

Rippikouluja järjestävät myös erilaiset järjestöt. Järjestöripareilla pääset tutustumaan erilaiseen toimintaan ja ihmisiin ympäri Suomea. Järjestöjen ripareihin sisältyy myös seurakuntayhteysjakso, joka useimmiten käydään omassa seurakunnassa. Jos olet menossa muualle rippikouluun, niin ilmoita siitä meille, jotta saat tietoa kotiseurakuntasi toiminnasta. Tästä linkistä voit ilmoittaa käyväsi rippikoulun muualla. (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.)

Englanninkielinen rippikoulu

Nuorten keskus järjestää kansainvälisiä rippikouluja, joiden opetuskielenä on suomi ja englanti. Rippikoulujen leiriosuus pidetään Partaharjun toimintakeskuksessa Pieksämäellä. Lisätietoja löydät osoitteesta nuorikirkko.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.)

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Siirry lukemaan lisää aikuisrippikoulusta