Rippikouluja moneen makuun

Suurin osa nuorista valitsee nykyään rippikoulun, joka sisältää leirijakson. Mahdollisuuksia on kuitenkin monia muitakin! Kiinnostaako sinua jokin urheilulaji, kansainvälisyys tai kävisitkö rippikoulun mieluiten kaupungissa?

Riparilaiset kanoottiretkellä

Tällä sivulla kerromme yleisesti erilaisista rippikouluvaihtoehdoista Turun ja Kaarinan seurakunnissa. Tarkemmat tiedot vuoden 2019 rippikouluista sekä ilmoittautumisohjeet löydät ripariesitteestä

Seurakuntien lisäksi rippikouluja järjestävät esimerkiksi kristilliset järjestöt. Vaikka kävisitkin jonkin ulkopuolisen tahon järjestämän rippikoulun, kokonaisuuteen sisältyy seurakuntayhteysjakso (8–16 tuntia) omassa seurakunnassa.

Leiritön rippikoulu >
Leirijakson sisältävä rippikoulu >
Pienryhmärippikoulu >
Erityisrippikoulut ja kehitysvammatyö >
Teemarippikoulu >
NMKY:n rippikoulu >
Partiorippikoulu >
Järjestörippikoulu >
Urheilurippikoulu >
Englanninkielinen rippikoulu >

Leiritön rippikoulu

Osa seurakunnista järjestää ilta- ja/tai päivärippikouluja. Ne sisältävät erilaisia kokoontumisia seurakunnan tiloissa ja muualla, eikä niihin sisälly leirijaksoa. Iltarippikoulussa kokoontumiset on ripoteltu tasaisesti koko puolen vuoden rippikoulujaksolle. Päivärippikoulu sisältää intensiivijakson eli noin viikon mittaisen ajan, jolloin kokoonnutaan päivittäin noin 6–8 tuntia kerrallaan. Turun seurakunnilla on myös yhteinen leiritön rippikoulu, jonka kokoontumiset ovat syksystä kevääseen iltaisin ja viikonloppuisin.

Jokin leiritön rippikoulu on monesti paras vaihtoehto, jos illat tai yöt poissa kotoa tuottavat hankaluuksia esimerkiksi harrastusten takia tai koulujen loma-ajat ovat muuten täynnä ohjelmaa. Rippikouluihin pääsevät kaikki sellaisen vaihtoehdon valinneet. Jos leirielämä ei houkuttele, leiritön rippikoulu on sinua varten.

Leirijakson sisältävä rippikoulu

Tähän rippikoulumuotoon sisältyy kaupungissa toteutettavien aloitus- ja seurakuntayhteysjaksojen lisäksi leirimuotoinen intensiivijakso. Leirit ovat pääsääntöisesti 5–7 vuorokauden mittaisia. Vuonna 2019 leirejä pidetään Kunstenniemen leirikeskuksessa Naantalin Rymättylässä ja Paasikiviopiston tiloissa Harjattulassa, Turussa.

Leirejä on sekä kesällä että talvella. Talvileirin sisältävä rippikoulu kannattaa valita etenkin silloin, jos kesällä on paljon harrastuksia tai muita menoja.

Pienryhmärippikoulu

Nuorelle parhaiten sopivan rippikoulumuodon voi valita monesta erilaisesta vaihtoehdosta. Jollekin sopii iso 25 henkilön ryhmä ja toiselle pienempi ryhmä antaa onnistuneemman rippikoulukokemuksen. Myös nuoren terveydelliset ja sosiaaliset asiat kannattaa huomioida. Rippikouluvastaavat auttavat mielellään sopivan ryhmän valinnassa. Pienryhmärippikoulu sisältää kaksi leirijaksoa sekä ilta- ja viikonloppukokoontumisia. Tässä ryhmässä työntekijöillä on paremmat mahdollisuudet tukea yksittäisen nuoren rippikoulua. Rippikoululaisia on korkeintaan 12.

Erityisrippikoulut ja kehitysvammatyö

Rippikoulu kuuluu kaikille. Erityisrippikoulussa pyritään opetuksessa ja käytännön järjestelyissä huomioimaan rippikoululaisten erilaiset lähtökohdat. Lisätietoja kehitysvammaisten ja erityisten oppijoiden rippikouluista Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä antaa kehitysvammatyön pappi Pertti Arola, puh. 050 570 2656, pertti.arola@evl.fi ja  ja vammaistyön diakoni Tarja Muurinen 040 341 7280, tarja. muurinen@evl.fi

Teemarippikoulu

Monet seurakunnat ja järjestöt järjestävät teemarippikouluja. Näissä rippikoulun sisältöjä käsitellään jollain erityisellä menetelmällä tai erilaisessa ympäristössä. Joillekin teemaripareille on etusija järjestävän seurakunnan omilla nuorilla, ja osa rippikouluista on maksullisia. Jos teema kuitenkin kiinnostaa, näillä ripareilla pääsee kokemaan jotain erityisen ainutlaatuista.

NMKY:n toimintapainotteinen rippikoulu

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Turun NMKY – YMCA Turku järjestävät yhteistyössä toimintapainotteisia rippikoululeirejä. Leirijaksot toteutetaan NMKY:n leirikeskuksessa Harvan saaressa. Leirit ovat reipashenkisiä ja ulkoilupainotteisia. Lisätiedot rippikouluesitteestä ja osoitteesta www.ymcaturku.fi.

Partiorippikoulu

Turun Partiolaiset toteuttavat yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa rippileirejä perinteisinä partioleireinä. Partiorippileiri on avoin kaikille ulkoilusta ja eräretkeilystä kiinnostuneille nuorille.

Järjestörippikoulu

Rippikouluja järjestävät myös kristilliset järjestöt. Järjestöripareilla pääset tutustumaan erilaiseen toimintaan ja ihmisiin ympäri Suomea.

Urheilurippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös oman harrastuksen ohella muiden urheilusta kiinnostuneiden kanssa. Urheilurippikouluista löydät tietoa liikuntajärjestöjen ja urheiluopistojen verkkosivuilta. Ainakin Kuortaneen ja Vierumäen urheiluopistot järjestävät urheilurippikouluja.

Englanninkielinen rippikoulu

Nuorten keskus järjestää kansainvälisiä rippikouluja, joiden opetuskielenä on suomi ja englanti. Rippikoulujen leiriosuus pidetään Partaharjun toimintakeskuksessa Pieksämäellä. Lisätietoja löydät osoitteesta nuorikirkko.fi.