Riparille ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen vuoden 2021 ripareille Turussa ja Kaarinassa päättyi 20.9. Jälki-ilmoittautuminen avautuu pe 25.9. Ilmoittatuminen tapahtuu sähköisesti tämän sivun kautta.

Kaksi tyttöä makaavat vierekkäin riippukeinussa ja katsovat meren yli metsään. Kuvituskuva.

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautumisaika on 12.8.–20.9.2020. Rippikouluun ja ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä virka-aikana sinua auttavat:

Ripariesite 2021

Seurakuntien rippikoulut löydät ripariesitteestä 2021, tutustu ja lataa (pdf). Huom! Esite päivitetty 11.8.2020.

Muistilista ennen ilmoittautumista

  • Asiointipalveluun tulee tunnistautua. Tunnistautumisen voi tehdä nuori tai hänen huoltajansa.
  • Jälki-ilmoittautumista varten sovi ensin rippikouluvastaavan kanssa mihin ryhmään ilmoittaudut.

Ilmoittautumislomake

Siirry jälki-ilmoittautumisen lomakkeelle tästä linkistä  (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.)

Käyn riparin muualla, siirrän vuodella tai en käy riparia

Jos kuulut vuoden 2006 ikäluokkaan, mutta rippikoulun käyminen ei kuulu suunnitelmiisi tulevan vuoden aikana tai käyt rippikoulusi muualla, toivomme, että ilmoittaisit siitä meille alla olevalla sähköisellä lomakkeella. 

Siirry lomakkeeseen, jolla voi ilmoittaa tiedosta: ilmoittaudun muualle / siirrän vuodella / en ilmoittaudu. (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.)

Ohjeita ilmoittautumiseen

Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin aukeaa 12. elokuuta. Linkki ilmoittautumiseen tulee tälle sivulle.

Kaikki ilmoittautuneet pääsevät rippikouluun mukaan. Ilmoittautuessasi haet 4–8 sinulle käyvään ripariryhmään, joista kaksi tulee olla oman seurakuntasi vaihtoehtoja. Ilmoittautumisen päätyttyä sinut sijoitetaan johonkin kyseisistä ryhmistä. Tiedot ripariryhmiin sijoitteluista postitetaan kaikille kirjeitse 19. lokakuuta. Ilmoittautuneet jaetaan rippikouluryhmiin siten, että mahdollisimman moni pääsisi johonkin haluamistaan ryhmistä toivomansa ystävän kanssa. Kaikkiin toiveisiin emme valitettavasti pysty vastaamaan täydellä varmuudella. Ilmoittautumisajan jälkeenkin pääsee mukaan rippikouluun, mutta silloin on mahdollista liittyä ainoastaan niihin ryhmiin, joissa on tilaa.

Hae vain sellaisiin rippikouluryhmiin, joiden ajat sopivat sinulle. Riparipaikkoja ei jaeta ilmoittautumisjärjestyksen perusteella. Voit siis rauhassa miettiä mihin ryhmiin haet ja mitkä ajat sopivat sinulle.

Tunnistautuminen

Turun ja Kaarinan ripareille ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella, jonka täyttävät riparilainen ja huoltaja yhdessä. Huoltajan pitää luoda järjestelmään henkilökohtaiset käyttäjätunnukset vahvaa tunnistautumista käyttäen. Tunnistautuminen tehdään esim. varmennekortilla, mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Jos et pysty tunnistautumaan tai kirjautumaan asiointipalveluun, ole yhteydessä p. 040 341 7220 tai johanna.hoppela@evl.fi tai p. 040 341 7298 tai vilho.routasalo@evl.fi.

Kaverikoodi

Riparilainen voi halutessaan muodostaa ilmoittautumisparin yhden kaverinsa kanssa käyttäen kaverikoodia. Kaverikoodia käyttämällä varmistuu pääsy samalle riparille kaverin kanssa. Ilmoittautuminen tapahtuu tässä tapauksessa siten, että kaveruksista ensimmäisenä ilmoittautuja ilmoittautuu lomakkeella (ei aktivoida "Ilmoittaudu kaverikoodilla" kohtaa). Hän saa ilmoittautumisen jälkeen vahvistusviestissä sähköpostiinsa kaverikoodin, jota toinen ilmoittautuja käyttää oman ilmoittautumisensa yhteydessä. Kaverikoodi on aivan vahvistussähköpostiviestin lopussa! Myöhemmin ilmoittautuva kaveruksista aktivoi lomakkeella kohdan "Ilmoittaudu kaverikodilla", jolloin lomakkeelle tulee kohta kaverikoodin syöttämistä varten.

Huomaathan, että molemmilla ilmoittautujilla tulee olla valittuina samat riparivaihtoehdot (jälkimmäiselle ilmoittautujalle tulee samat vaihtoehdot automaattisesti) ja että ilmoittautumisparin voi muodostaa vain yhden kaverin kanssa. Jos kaverukset ovat eri seurakunnista, muistakaa valita vaihtoehtoja molempien seurakunnista. Kaverikoodia ei voi lisätä tai muuttaa jälkikäteen, joten pidä koodi tallessa ja muista antaa se kaverillesi ennen hänen ilmoittautumistaan. 

Muutokset

Mikäli täytit rippikouluilmoittautumisesi väärin tai haluat muuttaa vaihtoehtojasi, voit muuttaa tietoja kirjautumalla asiointipalveluun uudelleen ilmoittautumisajan ollessa vielä voimassa (kaverikoodilla tehtyjä ilmoittautumisia ei pääse muokkaamaan). Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, tai jos muutosten tekemisessä on ongelmaa, muutoksista/korjauksista voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen johanna.hoppela@evl.fi tai vilho.routasalo@evl.fi

Tieto ryhmästä

Kaikille rippikouluun ilmoittautuneille postitetaan 19.10. kirje, jossa kerrotaan rippikouluryhmän ensimmäisen kokoontumisen aika ja paikka sekä ripariryhmän työntekijät. Rippikoulu alkaa ensimmäisestä kokoontumisesta.