Rippikoulut Turussa ja Kaarinassa

 

Riparit kesällä 2020 toteutetaan pääosin päiväkokoontumisina

Koronatilanne aiheuttaa muutoksia kesän ripareihin Turussa ja Kaarinassa. 

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän rippikoulujen lähijaksojen ajankohdat pysyvät ennallaan, mutta covid-19 -epidemian vuoksi rippikouluja ei voida toteuttaa kesällä leirimuotoisina, sillä omien leirikeskuksien tilat eivät mahdollista turvallista leiritoimintaa. Leirien sijaan kesän riparit toteutetaan pääsääntöisesti ryhmien kanssa päiväkokoontumisina seurakuntataloilla ja muissa tiloissa.  Lisäksi jokaiselle ryhmälle on varattu viikonlopun mittainen lähiopetusjakso alkusyksyyn, joka toteutetaan leirimuotoisena koronatilanteen niin salliessa.

Konfirmaatiotilaisuudet siirtyvät syksyyn ja ne järjestetään aikaisintaan elokuusta alkaen. Konfirmaatioiden ajankohdat ovat tiedossa kunkin ripariryhmän osalta viimeistään kesän lähijaksoon mennessä.

Rippikoulujen leirejä korvaavien tapaamisten toteutustavoissa saattaa myös olla seurakuntakohtaisia eroja. Tarkemmat tiedot ajankohdista ja käytännöistä antavat seurakunnat ja ripariryhmien ohjaajat omille riparilaisilleen.


 

 

 

 

Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin

Tiedot vuoden 2021 rippikouluhin ilmoittautumisesta tulevat Juhannuksen jälkeen.

 

» Information om skriftskola på svenska

 

Rippikoulussa syvennytään uskoon, elämään ja rukoukseen

Rippikoulu on elämänvaihe, joka on ennen kaikkea nuorta itseään varten. Rippikoulu tarjoaa tilaa miettiä itseään ja suhdettaan maailmankaikkeuden Luojaan. Toisaalta konfirmaatio ja rippijuhla ovat koko perheen yhteinen tapahtuma.

Rippikoulu avaa nuorelle myös mahdollisuuksia seurakunnassa: rippikoulun käynyt nuori saa oikeuden äänestää seurakuntavaaleissa ja tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina.

Millaisen rippikoulun valitsen?

Perinteisten rippileirien lisäksi tarjolla on erilaisia teema-, urheilu- ja erityisrippikouluja sekä rippikouluja, joihin ei sisälly leirijaksoa.

» Lue lisää rippikoulun valitsemisesta

Rippikoulun ABC

Mitä rippikoulussa tehdään, mikä on sen tarkoitus ja mitä rippikouluun osallistuminen edellyttää?

» Lue lisää rippikoulun perusteista  

Ilmoittautuminen

Vuoden 2020 ripareille ilmoittaudutaan 26.8. - 15.9.2019.

» Lue lisää ilmoittautumisesta

Ota yhteyttä

Seurakuntien rippikouluvastaavat auttavat kaikissa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä.

» Katso yhteystiedot

Kirkkoon kuulumattomalle ja kaste riparin aikana

Voit osallistua rippikouluun, vaikka et kuuluisi kirkkoon. Konfirmoiduksi tuleminen kuitenkin edellyttää luterilaisen seurakunnan jäsenyyttä.

» Rippikoulu kirkkoon kuulumattomalle

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Useimmiten aikuisena käyty rippikoulu on yksityisrippikoulu.

» Lue lisää aikuisrippikoulusta

Maksut ja vakuutukset

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kaupunki-, pienryhmä- ja leiririppikoulut ovat turkulaisille ja kaarinalaisille maksuttomia. Vain Lapin rippikoulu on maksullinen. Muilta osallistujilta laskutetaan ruoka- ja matkakustannukset.

» Lue lisää maksuista ja vakuutuksista

Rippijuhlat ja konfirmaatio

Konfirmaatio ja rippijuhla ovat koko perheen yhteinen tapahtuma. Konfirmaatiossa nuoret lausuvat uskontunnustuksen yhdessä seurakunnan kanssa ja saavat siunauksen.

» Lue lisää konfirmaatiosta