Rippikoulut Turussa ja Kaarinassa

Ilmoittautuminen vuoden 2020 ripareille Turussa ja Kaarinassa alkaa ma 26.8. klo 10.
Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomalleella, jonka linkki päivitetään tänne 26.8. mennessä.

Postia rippikouluista kaikille seurakuntaan kuuluville vuonna 2005 syntyneille lähetetään viikolla 34. Jos et kuulu seurakuntaan tai ikäluokkaan ja haluat postitse infovihon paperisena, ilmoita yhteystietosi meille tästä.

Mikäli rippikoulun käyminen ei kuulu suunnitelmiisi tulevana vuonna tai käyt rippikoulusi muualla, toivomme että ilmoittaisit siitä meille alla olevalla sähköisellä lomakkeella. Näin saamme tiedon siitä, että kirjeemme on tavoittanut sinut.

» Ilmoittaudun muualle / siirrän vuodella / en ilmoittaudu

» Selaa vuoden 2020 Ripari-esitettä verkossa.

» Information om skriftskola på svenska

Rippikoulussa syvennytään uskoon, elämään ja rukoukseen

Rippikoulu on elämänvaihe, joka on ennen kaikkea nuorta itseään varten. Rippikoulu tarjoaa tilaa miettiä itseään ja suhdettaan maailmankaikkeuden Luojaan. Toisaalta konfirmaatio ja rippijuhla ovat koko perheen yhteinen tapahtuma.

Rippikoulu avaa nuorelle myös mahdollisuuksia seurakunnassa: rippikoulun käynyt nuori saa oikeuden äänestää seurakuntavaaleissa ja tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina.

Millaisen rippikoulun valitsen?

Perinteisten rippileirien lisäksi tarjolla on erilaisia teema-, urheilu- ja erityisrippikouluja sekä rippikouluja, joihin ei sisälly leirijaksoa.

Lue lisää

Rippikoulun ABC

Mitä rippikoulussa tehdään, mikä on sen tarkoitus ja mitä rippikouluun osallistuminen edellyttää?

Lue lisää

Ilmoittautuminen

Vuoden 2020 ripareille ilmoittaudutaan 26.8. - 15.9.2019. Ilmoittauuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella, joka päivittyy näille sivuille 26.8. mennessä.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Seurakuntien rippikouluvastaavat auttavat kaikissa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä.

Katso yhteystiedot

Kirkkoon kuulumattomalle

Voit osallistua rippikouluun, vaikka et kuuluisi kirkkoon. Konfirmoiduksi tuleminen kuitenkin edellyttää luterilaisen seurakunnan jäsenyyttä.

Lue lisää

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Useimmiten aikuisena käyty rippikoulu on yksityisrippikoulu.

Lue lisää

Maksut ja vakuutukset

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kaupunki-, pienryhmä- ja leiririppikoulut ovat turkulaisille ja kaarinalaisille maksuttomia. Vain lasketteluripari on maksullinen. Muilta osallistujilta laskutetaan ruoka- ja matkakustannukset.

Lue lisää

Rippijuhlat ja konfirmaatio

Konfirmaatio ja rippijuhla ovat koko perheen yhteinen tapahtuma. Konfirmaatiossa nuoret lausuvat uskontunnustuksen yhdessä seurakunnan kanssa ja saavat siunauksen.

Lue lisää