Turun Tuomiokirkon Nyyrikki Naakan tarinat

Tämä Kankaisten kappeli on kyllä niin hieno ja se on muuten ihan oikean kuningattaren muistokappeli. Nimittäin Kaarina Maununtytär oli aikanaan kuningas Erikin puoliso ja ainoa Suomeen haudattu oikea kuninkaallinen. Aluksi hänen hautapaikkansa sijaitsi aika tarkkaan vastapäätä olevassa Tottien kappelissa, mutta vuonna 1871 oli tämä kappeli täysin valmis kuningattarelle.

Kaarina ehti olla kuningatar vain kolmen kuukauden ajan. Tosin siitä on aikaa kovin kauan, sillä Kaarina ja Erik elivät 1500-luvulla. Meidän naakkojenkin suvussa kerrotaan tästä kauniista ja lempeästä kuningattaresta. Kun hän miehensä kuoltua monien vaiheiden jälkeen asettui Liuksialan kartanoon ja Suomessa alkoi nuijasota, jossa talonpojat kävivät sotaa nuijien ja muiden melko erikoisten aseiden kanssa vastassaan koulutetut sotilaat, niin lähes kaikki muut kartanot kokivat vaikeuksia, mutta Kaarinan asuttama kartano sai olla täysin rauhassa. Niin arvostettu ja rakastettu hän Suomessa oli.

Edelleen häntä kunnioitetaan ja siksi tässä kauniissa kappelissa on aina kukkia hänen arkkunsa edessä. Aina lentäessäni tästä ohi ihailen noita kauniita lasimaalauksia, joissa on tietenkin kuvattuna Kaarina itse. Minäkin haluaisin olla taiteilija, mutta kun tartun siveltimeen tai värikyniin niin huomaan, että taitoni ovat ehkä hieman paremmat esimerkiksi tarinan kerronnassa. Onneksi meillä jokaisella on joku asia missä olemme taitavia, mitä siitä tulisi, jos kaikki olisivat parhaita samassa asiassa? Mikä on muuten sinun lempipuuhaasi?

 

Naakka-hahmo piirtää kruunua