Kuorot Turun tuomiokirkkoseurakunnassa

Seurakunnassa toimii useita kuoroja monen ikäisille ja tasoisille laulajille. Jos kuoroihin liittyminen kiinnostaa, ota ihmeessä yhteyttä yhteyshenkilöön. Turun tuomiokirkossa esiintyminen on monelle kuorolaulun kohokohta.

Turun tuomiokirkon nuorisokuoro – TCYC

Turku Cathedral Youth Choir, tuttavallisemmin TCYC, koostuu 14 - 30 -vuotiaista laulajista, joita kaikkia yhdistää halu musisoida ja toteuttaa musiikkia sekä kotikirkossaan Turun tuomiokirkossa että muualla maailmassa. Kuoro järjestää säännöllisesti ensemble- (yhtye-) laulun kursseja, harjoitusleirejä ja matkoja. Kuoron ohjelmisto on laaja ja monipuolinen ulottuen gospel- ja musikaalisävelmistä vanhaan musiikkiin ja suuriin teoksiin. Kuoroon voi hakeutua koelaulun kautta. Kuoro harjoittelee keskiviikkoisin ja torstaisin klo 17.30. - 19.30. Kuoronjohtajana on kanttori Anu Åberg, p. 040 341 7580, anu.aberg@evl.fi

TCYC:n löydät myös Facebookista tämän linkin takaa

TCYC:n YouTube-kanavan löydät tästä linkistä

 

Tuomiokirkon kamarikuoro NOVA

Pienestä lauluryhmästä vuonna 1993 alkunsa saanut NOVA on kasvanut neljänkymmenen laulajan kamarikuoroksi. Kuoro avustaa kirkollisissa tehtävissä, kuten jumalanpalveluksissa, pappisvihkimyksissä ja juhlatilanteissa, ja konsertoi keväisin ja joulun aikaan. Esiintymismatkoja ulkomaille on tehty lähes vuosittain.

Kuoron laaja ohjelmisto sisältää kirkkomusiikkia pienistä rukouslauluista Bachin Johannes- ja Matteus-passioihin sekä runsaasti muita, lähinnä klassisia teoksia. Klassisen kirkkomusiikin ohella NOVA esittää myös kansanlauluja ja laulelmia sekä joulun ajan musiikkia. Ohjelmisto vaihtelee kirkkovuoden mukaan. Toistuvaan ohjelmistoon kuuluvat mm. W.A. Mozartin Requiem ja C-mollimessu.

NOVA kokoontuu seurakuntasalissa (Eerikinkatu 3) keskiviikkoisin kello 18.30. Kuoroa johtaa Tuomiokirkon I kanttori MUM, dir.cant. Jukka Pietilä, jukka.pietila@evl.fi, puh. 040 3417 574. Kuoron syyskausi alkaa 9.9.2020 Turun tuomiokirkossa.

Uudet laulajat ovat tervetulleita, etenkin miesääniä kaivataan!

Kamarikuoro NOVAn löydät Facebookista tämän linkin takaa

Instagramista löydät NOVAn tämän linkin kautta

 

Turun tuomiokirkon kuoro

Turun tuomiokirkon kuoro aloitti toimintansa sekakuorona vuonna 1953. Viimeisen kymmenen vuoden aikana se on kehittynyt tasokkaaksi naiskuoroksi musiikillisen johtajansa Maria Utriaisen johdolla. Tällä hetkellä kuoro koostuu noin 20:sta aktiivisesta laulajasta. Kuoron esittämät laulut ulottuvat rakkaimmista hengellisistä lauluista ja klassisista liturgisista teoksista kiintoisiin suomalaisiin naiskuorolaulelmiin sekä kansansävelmiin.

Kuoromme avustaa aktiivisesti Turun tuomiokirkkoseurakunnan tilaisuuksissa ja vierailee muissakin Turun sekä Varsinais-Suomen seurakunnissa. Vuosittaiseen ohjelmaan kuuluu myös perinteiset joulu- ja kevätkonsertit.

Kuoro kokoontuu harjoittelemaan torstaisin klo 18-20.15 seurakunnan toimitalolla Eerikinkatu 3, 2 krs. Lämminhenkinen kuoromme on avoin kaikille innokkaille laulajille – ikärajoja ei ole ja mukaan pääsee koelaulujen kautta. Mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä sähköpostitse: turuntuomiokirkonkuoro@gmail.com

Turun tuomiokirkon kuoron löytää Facebookista tämän linkin takaa

 

Tuomiokirkon kamarikuoro Cappella Cathedralis Turku

CCT eli Cappella Cathedralis Turku, tai vain Cappella, on suuren mittaluokan kamarikuoro, joka toteuttaa esityksiä projektiluontoisesti kanttori Anu Åbergin ja Timo Lehtovaaran johdolla. Cappellan projektit tarjoavat aina haastetta kuorolaulajille, mutta myös valtavia elämyksiä. Kymmenet laulajat ja mahdollinen kamariorkesteri esiintymässä kansallispyhäkön holvien alla... Mitäpä sitä muuta kuorolaululta haluaisikaan? Kysy ajankohtaisista projekteista kanttori Anu Åbergilta, p. 040 341 7580, anu.aberg@evl.fi

Cappella Cathedralis löytyy Facebookista tämän linkin takaa

 

Käsikellomusiikki Tuomiokirkossa

Tuomiokirkkoseurakunnassa toimii kaksi käsikelloyhtyettä, nuorten aikuisten Käsikelloyhtye Hups! sekä lasten käsikelloyhtye Tiuku. Yhtyeet soittavat englantilaisen tradition mukaisilla pronssikelloilla. Lasten käsikelloyhtye alakouluikäisille harjoittelee tiistaisin. Käsikellokerhon ohjaajina toimivat HUPS!:n soittajat Sanni Luoma ja Aina Roiha.

Kysy lisää käsikelloyhtyeiden toiminnasta:

Käsikelloyhtye Hups!: tuomiokirkonnuorisokuoro@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai Lasten käsikelloyhtye Tiuku: kasikellokerho@gmail.comLinkki avautuu uudessa välilehdessä