Seurakuntien toiminta koronavirustilanteen aikana

Koronavirustilanne vaikuttaa suurimpiin sallittuihin henkilömääriin seurakuntayhtymän kirkoissa. Huolehdimme turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta, osallistuthan toimintaan vain täysin terveenä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa tilaisuuksissa. Työntekijämme ovat tavoitettavissa edelleen myös puhelimitse sekä sähköisten kanavien kautta. Tämänhetkiset rajoitukset ovat voimassa 3.7. asti.

Jumalanpalvelusten järjestäminen

Jumalanpalvelukset järjestetään Turussa ja Kaarinanssa kirkkotilalle osoitetun maksimihenkilömäärän asettamissa rajoissa. Osaa seurakuntien jumalanpalveluksista voi edelleen seurata suorina verkkolähetyksinä joko osoitteessa virtuaalikirkko.fi (Tuomiokirkkoseurakunnan klo 10 ja Åbo svenska församlingin klo 12 messut) tai oman seurakunnan Facebookissa.

Lue lisää tilojen osallistujamäärien rajoituksista.

Tutustu verkossa ja somessa striimattaviin tilaisuuksiin.

Jumalanpalveluksissa, kuten muissakin tilaisuuksissa, tulee kiinnittää erityistä huomiota kahden metrin turvaväleihin ja maskien käyttöön. Seurakuntalaisille suositellaan maskin käyttöä kaikissa sisätiloissa järjestettävissä tapahtumissa. Seurakuntalaiset vastaavat itse maskin hankinnasta. Kirkkotiloihin on hankittu automaatteja käsien desinfiointiin sekä ohjeistuksia turvalliseen toimintaan.

Kirkkojen aukiolo

Useat Turun ja Kaarinan kirkot ovat osan viikosta auki yksityistä hiljentymistä sekä keskusteluapua varten. Lisäksi seitsemän Turun ja Kaarinan kirkoista toimii kesän ajan tiekirkkoina. Tarkat aukiolo- ja päivystysajat löytyvät kunkin seurakunnan verkkosivuilta.

Lue lisää kirkkojen aukioloajoista.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisissa toimituksissa (vihkiminen, kaste, hautaan siunaaminen) suurin sallittu osallistujamäärä määrittyy tilan henkilörajoituksen mukaan. Maksimiosallistujamäärään eivät sisälly pappi, suntio ja kanttori. Toimituksissa suositaan seurakunnan tiloja. 

  • Kasteet järjestetään ensisijaisesti seurakuntien tiloissa, mutta tarpeen niin vaatiessa myös kotikasteita voidaan järjestää.
  • Maskin käyttöä suositellaan vahvasti kaikissa sisätiloissa tapahtuvissa kohtaamisissa.  
  • Myös hautausmaalla on tärkeää suojata itseään ja lähimmäisiä turvaväleillä ja maskeilla.

Katso tilojen tarkat maksimihenkilömäärät täältä.

Diakonia ja keskusteluapu

Tarvitsetko diakonian apua? Seurakuntien diakoniatyöntekijöiden ja pappien kanssa voi keskustella luottamuksellisesti. Esimerkiksi Tuomiokirkossa on tarjolla sielunhoidollista keskustelua sekä perheneuvontaa joka kuukauden 10. päivä. Lue lisää verkkosivuilta. 

​​​​​​Kirkon valtakunnallinen Palveleva puhelin on avoinna päivittäin kello 18–24 numerossa 040 022 1180. Lue lisää Kirkon keskusteluavun tukipalveluista

Seurakuntien ruoka-apu jatkuu. Lue lisää verkkosivuilta

Yhteinen kasvatus

Seurakuntayhtymän yhteisen kasvatustyön toiminnassa on muutoksia koronavirustilanteen vuoksi. Varhaiskasvatuksen palveluiden ajankohtaiset muutokset löytyvät osoitteesta www.kirkonrotta.fi

Yhteisen kasvatustyön toimisto Eerikinkadulla on remontin vuoksi suljettu käyntipalvelun osalta toistaiseksi, mutta työntekijät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse.

Muu toiminta ja tapahtumat

Seurakuntien kokoavaa toimintaa voidaan järjestää sisätiloissa tilan henkilörajoitukset ja muut turvallisuusohjeistukset huomioiden. Seurakuntien tilojen maksimiosallistujamäärät löytyvät täältä. Sisätiloissa osallistujien tulee pystyä pitämään kahden metrin turvavälit. Myös maskin käyttöä suositellaan vahvasti.

Rajaituissa ulkotiloissa suurin sallittu henkilömäärä on 50 henkilöä. Jos turvaväleistä pystytään pitämään huolta, tämä määrä voidaan ylittää. Osallistujien pitää voida välttää fyysinen kontakti muihin ihmisiin. 

Toimintaa verkossa ja somessa

Muun muassa osaan seurakuntien jumalanpalveluksista, moniin hartaushetkiin ja muihin tapahtumiin voi osallistua Virtuaalikirkossa, seurakuntien verkkosivujen tai sosiaalisen median sivujen kautta. Koronavirustilanteen myötä seurakunnat ovat aloittaneet aivan uutta toimintaa verkossa. Lisätietoja saat seurakuntien omilta verkkosivuilta sekä henkilökunnalta puhelimitse ja sähköpostitse. 

Tutustu seurakuntien toimintaan 

Seurakuntien toiminnasta tarkemmat tiedot sekä seurakuntien verkkolähetykset löydät kunkin seurakunnan omalta sivulta. Tapahtumatietojen muutokset ovat mahdollisia, ja ajantasaisimmat tiedot päivitetään verkkosivuille mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Henrikinseurakunta

Kaarinan seurakunta

Katariinanseurakunta

Maarian seurakunta

Martinseurakunta

Mikaelinseurakunta

Paattisten seurakunta

Piikkiön seurakunta

Turun tuomiokirkkoseurakunta

Åbo svenska församling 

Seurakuntayhtymän hallinto, Eerikinkatu 3

Seurakuntayhtymän infopiste, alueellinen keskusrekisteri, varauspalvelu ja hautatoimisto palvelevat arkipäivisin klo 9–14. Asioinnin yhdeydessä suositellaan vahvasti käyttämään maskia tai visiiriä.

Myös muut asiakaspalvelupisteet (asuntojen vuokraus, taloustoimisto, hallinto ja kirjaamo) toimivat pääosin etäpalveluina puhelimitse ja verkossa. 

  • Asuntovuokrauksen toimisto on suljettu toistaiseksi. Asuntosihteereihin voi olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse, Satu Vuorsalo, satu.vuorsalo@evl.fi, 040 341 7274 tai Kirsti Virta, kirsti.virta@evl.fi, 040 341 7374. Lue lisää asuntojen vuokrauksesta.
  • Talous- ja kehittämispalvelut palvelevat toistaiseksi vain puhelimitse tai sähköpostilla.
  • Kirjaamo ja hallintopalvelut palvelevat puhelimitse ja sähköpostilla, käyntiasiointi ei toistaiseksi ole mahdollista. Kirjaamo vastaanottaa asiakirjoja ja lomakkeita ensisijaisesti sähköisesti. Kirjepostin voi jättää seurakuntien toimitalon katutasossa sijaitsevaan palvelupisteeseen klo 9-14. tai Eerikinkatu 3 postiluukkuun. (lukittu postin säiliö) Yhteystiedot: turku.kirjaamo@evl.fi, p. 040 341 7202
  • Kiinteistöpalveluiden toimihenkilöt ovat pääsääntöisesti etätöissä. Heidät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse.

Lounasravintola Naakka

Lounasravintola Naakka Eerikinkatu 3:ssa on toistaiseksi suljettu.

 

Sivua päivitetty 4.6.2021