Tarkempaa tietoa seurakuntien toiminnasta koronavirustilanteen aikana

Kirkot ovat avoinna seurakuntalaisille jälleen kesällä. Kirkoissa suositeltava henkilömäärä on 50, mutta se voidaan kirkkosalin koon salliessa ylittää, jos turvaetäisyydet pystytään säilyttämään. Seurakuntayhtymä on laatinut seurakuntatiloihin liittyvän ohjeen, josta ilmenevät sallitut henkilömäärät. Seurakuntien ryhmät eivät kokoonnu ja tapahtumia ei järjestetä koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. 

Turun ja Kaarinan seurakuntien jumalanpalveluksia toimitetaan kirkoissa paikan päällä 7.6. alkaen, osa myös verkon välityksellä. Muun muassa jumalanpalveluksiin, hartaushetkiin ja muihin tapahtumiin voi osallistua Virtuaalikirkossa, seurakuntien verkkosivujen tai sosiaalisen median sivujen kautta. Koronavirustilanteen myötä seurakunnat ovat myös aloittaneet aivan uutta toimintaa verkossa. 

Seurakuntien työntekijät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse. 

Kirkolliset toimitukset eli kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset järjestetään normaaliin tapaan, kuitenkin niin että niissä voi olla paikalla enintään kymmenen ihmistä. Kastetilaisuudet järjestetään pääosin kirkoissa. Hautaan siunaamiset toimitetaan lähiomaisten kesken. Seurakuntien työntekijät eivät kuitenkaan osallistu esimerkiksi kastekahveille tai muistotilaisuuksiin. 

Vi strävar efter att efter bästa förmåga bära vårt ansvar under dessa ovanliga förhållanden och förhindra spridningen av viruset. Därför tar vi paus i den regelbundna veckoverksamheten tills vidare, vilket innebär att de flesta tillfällen inhiberas. Gudstjänster ordnas utan deltagare och förrättningar (dop, vigslar och jordfästningar) sköts enligt överenskommelse. Församligens anställda kan man kontakta både i glädje och sorg precis som förut, men vi försöker minimera fysisk kontakt.

Seurakuntien toiminnasta tarkemmat tiedot sekä seurakuntien verkkolähetykset löydät kunkin seurakunnan omalta sivulta.

Henrikinseurakunta

Kaarinan seurakunta

Katariinanseurakunta

Maarian seurakunta

Martinseurakunta

Mikaelinseurakunta

Paattisten seurakunta

Piikkiön seurakunta

Turun tuomiokirkkoseurakunta

Käytössä on toistaiseksi myös papin päivystävä puhelin, jonka puhelinnumero on 040 3417005 ja johon voi soittaa arkisin klo 10-18. Iltaisin (18-24) voi soittaa kirkon palvelevaan puhelimeen, jonka puhelinnumero on 0400 22 11 80.

Åbo svenska församling 

Yhteinen diakonia ja sielunhoito

Yhteisessä diakonia- ja sielunhoitotyössä ryhmät, leirit, retriitit, suurin osa vapaaehtoistyöstä, vierailut hoivayksiöissä sekä Poiju tauolla kevään osalta koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. 

Yhteinen kasvatus

Seurakuntayhtymän yhteisen kasvatustyön kaikki viikko-, leiri- ja retkitoiminta sekä tapahtumat ovat tauolla toistaiseksi. Toimintaa on siirretty mahdollisuuksien mukaan verkkoon.

 • IItapäivätoiminta jatkuu toistaiseksi
 • TYKS lastenohjaajat jatkavat
 • PikkuHelppi toimii puhelinpalveluna 
 • Katsomuskasvatus toimii puhelinpalveluna
 • Oppilaitostyön toimitukset ja sielunhoitokeskustelut sekä kuolinviestipäivystys jatkavat

Yhteisen kasvatustyön toimisto Eerikinkadulla on kiinni toistaiseksi. Työntekijät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse.  

Seurakuntayhtymän hallinto, Eerikinkatu 3

 • Kirjaamo ja hallintopalvelut palvelevat puhelimitse ja sähköpostilla, käyntiasiointi ei toistaiseksi ole mahdollista. Kirjaamo vastaanottaa asiakirjoja ja lomakkeita ensisijaisesti sähköisesti. Kirjepostin voi jättää seurakuntien toimitalon katutasossa sijaitsevaan palvelupisteeseen. Yhteystiedot: turku.kirjaamo@evl.fi, p. 040 341 7002
 • Kiinteistöpalveluiden toimihenkilöt ovat pääsääntöisesti etätöissä. Heidät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse.
 • Asuntovuokrauksen toimisto on suljettu toistaiseksi. Asuntosihteereihin voi olla yhdeydessä sähköpostitse tai puhelimitse Satu Vuorsalo, satu.vuorsalo@evl.fi, 040 341 7274 tai Kirsti Virta, kirsti.virta@evl.fi, 040 341 7374. 
 • Talous- ja kehittämispalvelut palvelevat toistaiseksi vain puhelimitse tai sähköpostilla.
 • Keskusrekisterin palvelupiste on suljettu. Keskusrekisterin asiointi puhelimitse ja sähköpostilla tai sähköisellä palvelulomakkeella. Puhelinpalveluaika on ma-pe klo 9-15 numerossa 040 3417222 tai turku.keskusrekisteri@evl.fi.
 • Varauspalvelu toimii puhelimitse normaalisti ma–pe klo 9–15 numerossa 040 341 7011.
 • Hautatoimiston palvelupiste on suljettu. Hautatoimiston asiointi puhelimitse ma-pe klo 9-15 puh. 040 3417253 tai 040 3417203 tai sähköpostilla tai sähköisellä palvelulomakkeella. 

Lounasravintola Naakka

Lounasravintola Naakka Eerikinkatu 3:ssa on toistaiseksi suljettu.

 

Päivitetty 23.6.2020