Seurakuntien toiminta koronavirustilanteen aikana

Seurakuntien toiminta voi taas jatkua tuttuun tapaan.

Järjestämme toimintamme tiloissa mahdollisimman väljästi. Kaikkien turvaksi suosittelemme vahvasti FFP2-tasoisen maskin käyttöä ja muistutamme hyvästä käsihygieniasta. Tulethan paikalle vain, jos sinulla ei ole koronaan sopivia oireita kuten nuhaa, yskää tai kurkkukipua. Suosittelemme myös, että toimintaan osallistutaan vain koronarokotettuna.

Työntekijämme ovat tavoitettavissa edelleen myös puhelimitse sekä sähköisten kanavien kautta. Siirry tarkastelemaan työntekijöiden yhteystietoja. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntien tiloissa on automaatteja käsien desinfiointiin ja/tai muu mahdollisuus käsien puhdistamiseen sekä ohjeistuksia turvalliseen toimintaan. Tilojen ja pintojen puhdistamista on tehostettu.

Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten järjestäminen

Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa henkilömäärää ei rajoiteta.

Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa kiinnitetään huomiota hyvään hygieniaan ja antaa riittävästi tilaa muille paikallaolijoille. FFP2-tasoisten maskien käyttöä suositellaan vahvasti kaikessa sisätiloissa tapahtuvassa toiminnassa.

Osaa seurakuntien jumalanpalveluksista voi edelleen seurata suorina verkkolähetyksinä joko osoitteessa www.virtuaalikirkko.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä (Tuomiokirkkoseurakunnan klo 10 ja Åbo svenska församlingin klo 12 messut) tai oman seurakunnan Facebookissa.

Tutustu verkossa ja somessa striimattaviin tilaisuuksiin.

Kirkkojen aukiolo

Useat Turun ja Kaarinan kirkot ovat osan viikosta auki yksityistä hiljentymistä sekä keskusteluapua varten. Tarkat aukiolo- ja päivystysajat löytyvät kunkin seurakunnan verkkosivuilta. Julkisissa sisätiloissa kuten kirkoissa käytetään maskia.

Lue lisää kirkkojen aukioloajoista.

Diakonia ja keskusteluapu

Tarvitsetko diakonian apua? Seurakuntien diakoniatyöntekijöiden ja pappien kanssa voi keskustella luottamuksellisesti. Esimerkiksi Tuomiokirkossa on tarjolla sielunhoidollista keskustelua sekä perheneuvontaa joka kuukauden 10. päivä. Lue lisää verkkosivuilta. 

​​​​​​Kirkon valtakunnallinen Palveleva puhelin on avoinna päivittäin kello 18–24 numerossa 040 022 1180. Lue lisää Kirkon keskusteluavun tukipalveluista

Seurakuntien ruoka-apu jatkuu. Lue lisää verkkosivuilta

Yhteinen kasvatus

Varhaiskasvatuksen palveluiden ajankohtaiset muutokset löytyvät osoitteesta www.kirkonrotta.fi

Muu toiminta ja tapahtumat

Seurakuntien toiminta jatkuu taas normaaliin tapaan.

Maskien käyttöä suositellaan vahvasti. Sen lisäksi tulee myös huolehtia hyvästä hygieniasta ja antaa kaikille osallistujille riittävästi tilaa.

Toimintaa verkossa ja somessa

Muun muassa osaan seurakuntien jumalanpalveluksista, moniin hartaushetkiin ja muihin tapahtumiin voi osallistua Virtuaalikirkossa, seurakuntien verkkosivujen tai sosiaalisen median sivujen kautta. Koronavirustilanteen myötä seurakunnat ovat aloittaneet aivan uutta toimintaa verkossa. Lisätietoja saat seurakuntien omilta verkkosivuilta sekä henkilökunnalta puhelimitse ja sähköpostitse. 

Tutustu seurakuntien toimintaan 

Seurakuntien toiminnasta tarkemmat tiedot sekä seurakuntien verkkolähetykset löydät kunkin seurakunnan omalta sivulta. Tapahtumatietojen muutokset ovat mahdollisia, ja ajantasaisimmat tiedot päivitetään verkkosivuille mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Henrikinseurakunta

Kaarinan seurakunta

Katariinanseurakunta

Maarian seurakunta

Martinseurakunta

Mikaelinseurakunta

Paattisten seurakunta

Piikkiön seurakunta

Turun tuomiokirkkoseurakunta

Åbo svenska församling 

Seurakuntayhtymän hallinto, Eerikinkatu 3

Seurakuntayhtymän infopiste, alueellinen keskusrekisteri, varauspalvelu ja hautatoimisto palvelevat arkipäivisin klo 9–14. Asioinnin yhdeydessä suositellaan vahvasti käyttämään maskia tai visiiriä.

Muut yhtymän palvelut: 

  • Talous- ja kehittämispalveluissa on henkilökohtainen asiointiaika klo 9-14.  Sähköiset palvelut, puhelinpalvelu sekä asiakaskäynnit ajanvarauksella klo 8-15.45.
  • Kirjaamo ja hallintopalvelut avoinna arkisin 8-15.45 maanantaista 11.10. alkaen. Asiakaskäyntiaika klo 9-14. Sähköiset palvelut, puhelinpalvelu sekä asiakaskäynnit ajanvarauksella 8-15.45. Kirjaamo vastaanottaa asiakirjoja ja lomakkeita ensisijaisesti sähköisesti. Kirjepostin voi jättää seurakuntien toimitalon katutasossa sijaitsevaan palvelupisteeseen tai Eerikinkatu 3 postiluukkuun. (lukittu postin säiliö).
    Yhteystiedot: turku.kirjaamo@evl.fi, p. 040 341 7202.
  • Kiinteistöpalvelut ja asuntojen vuokrauspalvelu palvelee sähköpostilla ja puhelimitse arkisin klo 8-15.45. Asiakaskäynnit ajanvarauksella. Lue lisää asuntojen vuokrauksesta.

Lounasravintola Naakka

Lounasravintola Naakka Eerikinkatu 3, 2. krs, on avoinna. Naakasta saa edullista lounasta arkisin klo 11-13 ja aamiaista arkisin klo 8-9. Lounas sisältää aina myös kasvisvaihtoehdon, salaattipöydän, itse tehdyt sämpylät tai leivän sekä juoman ja kahvin/teen jälkiruuaksi. Lounasravintola on avoinna kaikille. Tervetuloa! 

Sivua päivitetty 15.2.2022