Seurakuntien toiminta koronavirustilanteen aikana

Koronavirustilanne vaikuttaa seurakuntien toimintaan, kun Varsinais-Suomessa siirryttiin takaisin koronan leviämisvaiheeseen. Toiminnassa huomioimme terveysturvallisuuden.

Pyydämme kaikkia toimintaamme osallistuvia huolehtimaan hyvästä hygieniasta ja antamaan riittävästi tilaa kaikille muille osallistujille. Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen yli 12-vuotiaille aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Seurakuntalaiset vastaavat itse maskin hankinnasta.

Tulethan paikalle vain, jos sinulla ei ole ylähengitysteiden oireita kuten nuhaa, yskää tai kurkkukipua.

Työntekijämme ovat tavoitettavissa edelleen myös puhelimitse sekä sähköisten kanavien kautta. Siirry tarkastelemaan työntekijöiden yhteystietoja. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntien tiloissa on automaatteja käsien desinfiointiin ja/tai muu mahdollisuus käsien puhdistamiseen sekä ohjeistuksia turvalliseen toimintaan. Tilojen ja pintojen puhdistamista on tehostettu.

Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten järjestäminen

Kokoontumisrajoitukset eivät ole enää voimassa Varsinais-Suomen alueella, ja henkilömääriä seurakuntatiloissa ei rajoiteta.

Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa tulee kuitenkin kiinnittää huomiota hyvään hygieniaan ja antaa riittävästi tilaa muille paikallaolijoille. Yli 12-vuotiaille seurakuntalaisille suositellaan maskin käyttöä kaikissa sisätiloissa järjestettävissä tapahtumissa sekä yleisötilaisuuksissa. 

Osaa seurakuntien jumalanpalveluksista voi edelleen seurata suorina verkkolähetyksinä joko osoitteessa www.virtuaalikirkko.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä (Tuomiokirkkoseurakunnan klo 10 ja Åbo svenska församlingin klo 12 messut) tai oman seurakunnan Facebookissa.

Tutustu verkossa ja somessa striimattaviin tilaisuuksiin.

Kirkkojen aukiolo

Useat Turun ja Kaarinan kirkot ovat osan viikosta auki yksityistä hiljentymistä sekä keskusteluapua varten. Tarkat aukiolo- ja päivystysajat löytyvät kunkin seurakunnan verkkosivuilta. Julkisissa sisätiloissa kuten kirkoissa käytetään maskia.

Lue lisää kirkkojen aukioloajoista.

Diakonia ja keskusteluapu

Tarvitsetko diakonian apua? Seurakuntien diakoniatyöntekijöiden ja pappien kanssa voi keskustella luottamuksellisesti. Esimerkiksi Tuomiokirkossa on tarjolla sielunhoidollista keskustelua sekä perheneuvontaa joka kuukauden 10. päivä. Lue lisää verkkosivuilta. 

​​​​​​Kirkon valtakunnallinen Palveleva puhelin on avoinna päivittäin kello 18–24 numerossa 040 022 1180. Lue lisää Kirkon keskusteluavun tukipalveluista

Seurakuntien ruoka-apu jatkuu. Lue lisää verkkosivuilta

Yhteinen kasvatus

Varhaiskasvatuksen palveluiden ajankohtaiset muutokset löytyvät osoitteesta www.kirkonrotta.fi

Yhteisen kasvatustyön toimisto Eerikinkadulla on suljettu käyntipalvelun osalta toistaiseksi, mutta työntekijät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse.

Muu toiminta ja tapahtumat

Seurakuntien kokoavaa toimintaa voidaan järjestää sisä- ja ulkotiloissa terveysturvallisuus huomioiden. Henkilömääriä kirkoissa ja muissa seurakuntatiloissa ei rajoiteta.

Maskin käyttöä suositellaan edelleen vahvasti yli 12-vuotiaille kaikissa sisätiloissa järjestettävässä toiminnassa sekä yleisötilaisuuksissa. Tilaisuuksissa ja tapahtumissa tulee myös edelleen huolehtia hyvästä hygieniasta ja antaa kaikille osallistujille riittävästi tilaa.

Toimintaa verkossa ja somessa

Muun muassa osaan seurakuntien jumalanpalveluksista, moniin hartaushetkiin ja muihin tapahtumiin voi osallistua Virtuaalikirkossa, seurakuntien verkkosivujen tai sosiaalisen median sivujen kautta. Koronavirustilanteen myötä seurakunnat ovat aloittaneet aivan uutta toimintaa verkossa. Lisätietoja saat seurakuntien omilta verkkosivuilta sekä henkilökunnalta puhelimitse ja sähköpostitse. 

Tutustu seurakuntien toimintaan 

Seurakuntien toiminnasta tarkemmat tiedot sekä seurakuntien verkkolähetykset löydät kunkin seurakunnan omalta sivulta. Tapahtumatietojen muutokset ovat mahdollisia, ja ajantasaisimmat tiedot päivitetään verkkosivuille mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Henrikinseurakunta

Kaarinan seurakunta

Katariinanseurakunta

Maarian seurakunta

Martinseurakunta

Mikaelinseurakunta

Paattisten seurakunta

Piikkiön seurakunta

Turun tuomiokirkkoseurakunta

Åbo svenska församling 

Seurakuntayhtymän hallinto, Eerikinkatu 3

Seurakuntayhtymän infopiste, alueellinen keskusrekisteri, varauspalvelu ja hautatoimisto palvelevat arkipäivisin klo 9–14. Asioinnin yhdeydessä suositellaan vahvasti käyttämään maskia tai visiiriä.

Myös muut asiakaspalvelupisteet (asuntojen vuokraus, taloustoimisto, hallinto ja kirjaamo) toimivat pääosin etäpalveluina puhelimitse ja verkossa. 

  • Asuntovuokrauksen toimisto on suljettu toistaiseksi. Asuntosihteereihin voi olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse, Satu Vuorsalo, satu.vuorsalo@evl.fi, 040 341 7274 tai Kirsti Virta, kirsti.virta@evl.fi, 040 341 7374. Lue lisää asuntojen vuokrauksesta.
  • Talous- ja kehittämispalvelut palvelevat toistaiseksi vain puhelimitse tai sähköpostilla.
  • Kirjaamo ja hallintopalvelut palvelevat puhelimitse ja sähköpostilla, käyntiasiointi ei toistaiseksi ole mahdollista. Kirjaamo vastaanottaa asiakirjoja ja lomakkeita ensisijaisesti sähköisesti. Kirjepostin voi jättää seurakuntien toimitalon katutasossa sijaitsevaan palvelupisteeseen klo 9-14. tai Eerikinkatu 3 postiluukkuun. (lukittu postin säiliö) Yhteystiedot: turku.kirjaamo@evl.fi, p. 040 341 7202
  • Kiinteistöpalveluiden toimihenkilöt ovat pääsääntöisesti etätöissä. Heidät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse.

Lounasravintola Naakka

Lounasravintola Naakka Eerikinkatu 3, 2. krs, on avoinna 30.8.2021 alkaen. Naakasta saa edullista lounasta arkisin klo 11-13 ja aamiaista arkisin klo 8-9. Lounas sisältää aina myös kasvisvaihtoehdon, salaattipöydän, itse tehdyt sämpylät tai leivän sekä juoman ja kahvin/teen jälkiruuaksi. Lounasravintola on avoinna kaikille. Tervetuloa! 

 

Sivua päivitetty 30.8.2021