Valaistu joulukuusi, jonka taustalla Turun tuomiokirkko.

Tuomiokirkon kuusen valojen sytytys

Osaatko laskea takaperin kymmenestä nollaan? Sinua tarvitaan apuun, jotta saamme kuusen valot syttymään!

Tule mukaan sytyttämään kuusen valot lauantaina 30.11. klo 15.45–16.15. Musiikki soi jo varttia ennen neljää ja varsinainen kuusijuhla alkaa klo 16. Kuusen ja kirkon edustalla lämmittää palelevia varpaita ja sormia lasten joulumuskari, jonka vetää Tuuli Paasolaisen yhtye.

Kuusijuhlasta voi löytää kirkonrotat Hildan ja Huldan alias lastenohjaajat Marianna Koskelan ja Satu Ilanon, jotka juontavat tilaisuuden. Tuomiokirkkoseurakunnan pastori Jenni Pihajoki pitää lyhyen tervehdyspuheen. Kun kirkonrotat vähän auttavat, laskemme yhdessä lähtölaskennan. Noin klo 16.10 kuusi valaisee pimeää! Lopuksi viritämme yhteislaulun Maa on niin kaunis.

Tilaisuuden jälkeen voi siirtyä Vanhan Suurtorin joulumarkkinoille, jossa on tulishow klo 16.30. Siitä voi jatkaa avaamaan Turun kaupungin joulukatua Satumaisen jouluparaatin mukana, joka lähtee Itäiseltä Rantakadulta Ars Nova & Aboa Vetus -museon edustalta. Kirjastosiltaa pitkin kävellään Läntiselle Rantakadulle ja Kristiinankadun kautta Yliopistonkadulle. Paraatissa ovat mukana myös kirkonrotat Hilda ja Hulda. Kuusen valot palavat aina Nuutinpäivään 13.1. saakka.

Kuusijuhlan järjestävät Tuomiokirkkoseurakunta ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen kasvatustyö.