Museoporukka Taidemuseossa

ke 20.9. klo 13.00 – 14.00
nainen katsomassa taidemaalauksia

Turun Taidemuseo, Aurakatu 26

Käydään yhdessä museossa, sillä porukassa on kivempaa!

Syksyn ensimmäisenä muoseokohteena on Turun Taidemuseo keskiviikkona 20.9. klo 13. Paattisten seurakunnan työntekijä Lotta odottelee silloin aulassa, paikalle voi saapua ilman ilmoittautumista (lisätiedot 0403417621). Museokäynti on omakustanteinen. Syksyn toinen museoporukan kokoontuminen on ke 25.10. klo 13 Wäinö Aaltosen museossa.

Näyttelyistä (lainauksia Taidemuseon sivuilta):

ONNEKKAITA SATTUMIA

Lars Göran Johnssonin kokoelma
15.9.2023 – 7.1.2024

Jo lapsuudessaan taiteeseen rakastunut lääketieteen ja kirurgian tohtori Lars Göran Johnsson (s. 1930) on kerännyt taidetta vuosikymmenten ajan. Kokoelma käsittää pääasiassa kotimaista nykytaidetta mutta myös hieman vanhempaa taidetta. Hankintaperusteistaan Johnsson on todennut, että ”teoksessa täytyy olla jotakin, mitä en ole aiemmin nähnyt. Joskus voimakas tunnereaktio syntyy ennen kuin järki sanoo mitään.” 

JANIS RAFA

Lacerate
15.9.–12.11.2023

Lacerate (2020) on kuin eloon herännyt, ylellisen talon rappeutuviin huoneisiin lavastettu vanitas-maalaus, joka kuvaa dramaattisten tapahtumien jälkeistä odottavaa hetkeä. Teos on innoittunut flaamilaisten asetelmamaalausten sekä mytologisen ja raamatullisen taiteen ikonografiasta, mutta sen tärkeimpänä viitteenä on italialaisen barokkimaalari Artemisia Gentileschin kuuluisa teos Judith surmaa Holoferneen (n. 1620). Tätä esifeministiseksi kostotarinaksi tulkittua maalausta on luettu usein allegoriana sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan tehdylle itsepuolustukselle. Janis Rafan teos on valmistunut korona-aikana osana hanketta, joka käsitteli naisiin kohdistuvaa lähisuhdeväkivaltaa. 

EMMA JÄÄSKELÄINEN

Long Long Longing, Unfolding the Night
15.9.–12.11.2023

Long Long Longing, Unfolding the Night käsittelee odotusta, hoivaa, sekä kehossa tapahtuvien muutosten aiheuttamia fyysisiä ja henkisiä kipukohtia ja muotoja. Metalli-, kivi- ja tekstiilimateriaaleista valmistunut installaatio on syntynyt yöllisistä havainnoista, vajaiden unien aiheuttamasta painosta, kaipuusta sekä elämän rajallisuuden ja kehon kapasiteettien ratkeamisesta.

  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Paattisten seurakunta

Ota yhteyttä

lastenohjaaja/perhetyöntekijä
Paattisten seurakunta
Yhteinen kasvatustyö