Kaisu Koivisto: Kultapallo

ma 18.9. klo 9.00 – ti 31.10. klo 18.00
kultapallo-näyttelyn teoksia Tuomiokirkon rauta-aitaan kiinnitettynä

Turun tuomiokirkko

Kaisu Koiviston Kultapallo-näyttely on tutkielma ajasta ja materiaaleista. Turun tuomiokirkon vaiherikas historia ja nykyisyys kohtaavat Koiviston piirustukset ja esineteokset, jotka ovat esillä Pyhän Johanneksen kappelissa 18.9.−31.10.2023.

Näyttelykokonaisuus on tutkielma materiaaleista ja ajasta. Kultapallo-piirustussarjan lähtökohtana on vuonna 1990 painettu Cambridge Biographical Dictionary, jonka sivuille Koivisto on tehnyt lisäyksiä piirtämällä ja maalaamalla guassiväreillä. Vaatimaton paperimateriaali saa uusia ajallisia ja kuvallisia kerroksia, jotka johdattavat havainnoimaan kappelin yksityiskohtia.

Kaisu Koiviston installaation kierrätystekstiilit ja -nahka rinnastuvat kappelissa oleviin kalkkimaalauksiin ja  Kijk-suvun hautarakennukseen. ” Näyttelyni sai alkunsa ajatuksista: mikä on arvokasta, mikä on tärkeää?”,  Koivisto kertoo.

Kaisu Koivisto (s.1962) on tullut tunnetuksi veistoksistaan, installaatioistaan ja valokuvistaan, joissa korostuvat pohjoisen maiseman erityispiirteet ja yhteiskunnalliset muutostilat. Yllättävät aiheen ja materiaalin yhdistelmät ovat leimallisia Koiviston teoksille, joissa hän pohtii luonnon ja kulttuurin rajapintoja.

Kaisu Koivisto on osallistunut näyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla, mm. seuraavissa paikoissa: Museo Andersen, Rooma;  Aboa Vetus & Ars Nova,Turku, Turun taidemuseo, Galleria Sculptor, Helsinki, Porin taidemuseo, Kiasma, Reina Sofia-museo, Madrid; PS 1, New York; Viron taidemuseo Kumu, Tallinna; Tokyo Metropolitan Museum, Mark Rothko Art Centre, Daugavpils, Latvia, Venetsian biennaali.

Taiteilijatapaaminen Tuomiokirkon Pyhän Johanneksen kappelissa torstaina 12.10. kello 17-18.

turuntuomiokirkko.fi/taide Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä