Portti - runoa ja musiikkia ihmisen elämästä

su 16.4. klo 15.00 – 16.30

Henrikinkirkko

Runo- ja musiikkiesitys Portti valmistui jo vuoden 2020 lopulla. Koronaepidemian vuoksi ensiesitys oli syyskuussa 2021. Julkisia esityksiä on ollut kaikkiaan kahdeksan.

Rovasti, lausuntataiteilija Pirjo Vahtola kertoo:
”Esitys kuljettaa osallistujat 1950-luvulta nykyhetkeen, Pohjois-Hämeestä Kaarinaan, kasvattaa kirjoittajansa tytöstä naiseksi, vaimoksi, äidiksi ja isoäidiksi, koululaisesta papiksi ja runoilijaksi. Portti-esitys avaa yhden ihmisen kokemusten kautta ikkunan elämän rikkauteen, iloon ja itkuun.”

Pirjo Vahtola on tehnyt papin työtä Kaarinassa 1980-luvun lopulta alkaen ja on nyt eläkkeellä. Lausuntaa Vahtola on harrastanut Turun Lausuntakerhossa vuodesta 2011 alkaen. Hänet hyväksyttiin Suomen Lausujain Liiton taiteilijajäseneksi alkuvuodesta 2020. Vahtola on julkaissut runojaan mm. kirjoissa Elämän voimana luottamus, Tytöt hyppäsivät narua ja Orastavaa. Virsikirjassa on kolme hänen sanoittamaansa virttä.

Esityksen ohjaa Maaret Perälä, joka on luovaan ilmaisuun erikoistunut äidinkielenopettaja. Hän on harrastanut pitkään lausuntaa ja ohjannut mm. useita Turun Lausuntakerhon esityksiä. Musiikista vastaa laulu- ja soitinyhtye The Blond Aleksandra, Auni Frantti, Varpu Ruohonen ja Lasse Vahtola.

Esitys järjestetään yhteistyössä Henrikinseurakunnan kanssa.

 


Runot: rovasti, lausuntataiteilija Pirjo Vahtola
Musiikki: laulu- ja soitinyhtye The Blond Aleksandra, Auni Frantti, Varpu Ruohonen, Lasse Vahtola
Ohjaus: Maaret Perälä
Vapaa pääsy
Ohjelma 10 € Suomen Lähetysseuran kieli- ja Raamatun käännöstyön hyväksi Thaimaassa

 

 

Henrikinkirkon Ruususalissa

  • Aikuisille Aikuisille
  • Musiikki Musiikki
  • Lähetys- ja avustustyö Lähetys- ja avustustyö

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Henrikinseurakunta