Janne Gröning: See the Light - Feel the Light -valokuvanäyttely

ke 1.3. klo 9.00 – su 2.4. klo 18.00
Aurinko kisailee rannan kivien lomassa

Turun tuomiokirkko

Saariston valoa ja värejä taidenäyttelyssä Tuomiokirkon Pyhän Johanneksen kappelissa

Turun tuomiokirkon Pyhän Johanneksen kappelissa on 1.3.-2.4. esillä Janne Gröningin valokuvanäyttely ”See the Light – Feel the Light”. Näyttely kuvaa saariston luontoa sen värien, valojen ja monipuolisten muotojen kautta.

Valokuvaaja Gröning haluaa teoksillaan pysäyttää ihmiset pohtimaan luonnon merkitystä omassa elämässään, sekä näyttää, kuinka kaunis, meditatiivinen, rauhoittava ja parantava luontomme on.

- Nykypäivänä masennus ja loppuun palaminen ovat suurimpia kansantauteja länsimaailmassa, kertoo Gröning teostensa taustasta. - Luontoon täytyy vain lähteä katsomaan sen kauneutta, kuuntelemaan sen hiljaisuutta, kokemaan sen voima ja harmonia, ja sitä kautta löytää rauha itsessään. Ja jos ei luontoon aina pääse, niin luontokuva välittää näitä samoja tuntemuksia.

Taidenäyttelyn kuvissa vedellä ja valolla on vahva merkitys. Kontrasti Tuomiokirkon hämärään tiilimaailmaan onkin virvoittava. Näyttelyn suojelijana toimii tuomiorovasti Aulikki Mäkinen, järjestäjänä on Turun tuomiokirkkoseurakunta.

Näyttelyyn voi tutustua kirkon aukioloaikoina päivittäin klo 9-18. Kirkon tilaisuuksien aikana pääsy on kuitenkin rajattua.

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Tuomiokirkkoseurakunta