Minun ilmastotaitoni -luovan kirjoittamisen työpaja

la 15.10. klo 10.00 – 16.00
Henkilö kirjoittaa paperille

Diakoniakeskus

Ilmoittautuminen on päättynyt

Minun ilmastotaitoni -luovan kirjoittamisen työpajassa pohdimme keskustellen, kirjoittaen ja kehollisesti kokeillen omaa paikkaamme ilmastokriisissä. Minkälaisia tunteita ilmastonmuutos minussa herättää? Minkälaisia taitoja muuttuvissa olosuhteissa elämiseen tarvitaan? Minkälaisia mahdollisten tulevaisuuksien siemeniä meissä itää, ja miten kirjoittaa niitä näkyväksi?

Työpajassa kokeilemme erilaisten fiktiivisten tekstien kirjoittamista leikkimielellä ja kuulemme lukuvinkkejä ilmastofiktiosta. Työpajan ohjaa taiteilija-tutkija, luovan kirjoittamisen opettaja Henna Laininen.

Kurssi toteutetaan Diakoniakeskuksessa. Kurssiin ei sisälly tarjoiluja. Lounastauolla voit syödä omia eväitä tai käydä jossain lähistön lounaspaikassa. Diakoniakeskuksessa on jääkaappi, mikro ja astioita.

Ilmoittautuminen Lyyti-linkin kautta 7.10. mennessä. Jos joudut perumaan osallistumisesi, 10 euron kurssimaksua ei palauteta.

Henna Laininen on luovan kirjoittamisen opettaja ja kuvataiteen tohtoriopiskelija Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta. Väitöstyössään Laininen tutkii, miten kestävän elämäntavan opettelua voi tukea luovan yhteisöllisen kirjoittamisen menetelmin nykytaiteen kontekstissa. Lainisen ja äänisuunnittelija Eero Niemisen radio- ja verkkodokumentissa Minun ilmastotaitoni tutustutaan ihmisiin, jotka pyrkivät harjoittamaan kestävää elämäntapaa muuttuvissa ilmasto-oloissa.

Taustaa taiteilijasta: www.hennalaininen.netLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Minun ilmastotaitoni -radiodokumentti: https://areena.yle.fi/audio/1-50814296Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Minun ilmastotaitoni -verkkodokumentti: www.ilmastotaitoni.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Kuvan kuvaaja: Kaisa Kortekallio

  • Nuorille Nuorille
  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat

Ota yhteyttä

yhteiskunnallisen työn pappi
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

Työpaikkayhteistyö, Työttömät

Eetu Myllymäki on yhteiskunnallisen työn pappi. Eetu on keskittynyt kirkon seinien ulkopuolella tapahtuvaan työhön. Hän kohtaa ihmisiä mm. Meyerin Turun telakan työpaikkapappina, Turun seudun TST ry:n toiminnassa ja Sirkkalan päiväkeskuksessa. Eetuun voit olla yhteydessä, jos sinulla on vaikkapa jokin idea, joka liittyy pitkäaikaistyöttömien hyvinvointiin.

Työssä Eetua kiinnostaa erityisesti asunnottomuuteen ja asumisen onnistumiseen liittyvät asiat. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ympäristövastuuta Eetu edistää ymppäkerhossa, johon kuuluu ympäristöasioista kiinnostuneita kirkon jäseniä.

Linkki avautuu uudessa välilehdessä