Paavo Halonen: Paino, Iho, Taivas (edit Turku)

su 18.9. klo 9.00 – ma 31.10. klo 18.00
Paavo Halosen näyttelyn kutsu

Turun tuomiokirkko

Turun tuomiokirkon ammattitaiteilijoille suunnatun näyttelysarjan aloittaa taiteilija Paavo Halonen näyttelyllä Paino, Iho, Taivas (edit Turku) 18.9.–31.10.2022

Vuosittain toteutettavalla uudella näyttelykonseptilla Turun tuomiokirkkoseurakunta ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä haluavat tukea taiteilijoita ja tuoda uudenlaisia elämyksiä kirkossakävijöille.

Halosen näyttely käsittelee yleisinhimillisiä teemoja − ihmisyyttä ja vastuunkantoa sekä kysymyksiä jatkuvan kasvun mahdollisuuksista. Teosten pääosassa on ihminen tai ihmisen aihio, joka kiteytyy taiteilijalla kuvaan kristinuskon opettamasta sijaiskärsijästä, kaikkien syntiemme kantajasta. Hahmo on teoksissa kuitenkin sukupuoleton ja roduton, määrittelemätön.

Halonen on Turun taideakatemiassa opiskellut taiteilija, joka työskentelee laaja-alaisesti visuaalisen taiteen kentällä veistäen, rakentaen esinekoosteita, piirtäen ja maalaten, installoiden sekä muotoillen. Hän työstää usein vanhaa käyttöesineistöä tai materiaalia, jolla jo itsessään on voimakas symbolinen merkitys. Uusilla veistosinstallaatioillaan Halonen luo Pyhän Johanneksen keskiaikaisen kappelin holvien suojiin ainutkertaisen tilakokemuksen.

Taiteilijatapaamiset Turun päivänä 18.9. klo 13.30−14.30 ja 17.30−18.30.

Turun tuomiokirkko on avoinna joka päivä klo 9-18 (huomioithan kirkolliset tilaisuudet).
 

paavohalonen.com Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Tuomiokirkkoseurakunta, Turun ja Kaarinan seurakunnat

Ota yhteyttä

intendentti
Kiinteistöpalvelut

Tuomiokirkkomuseo