"Rakkaus on" - mukana Birgitta Yavari-Ilan Israelista

ma 15.8. klo 18.00 – 19.30
Birgitta Yavari-Ilan

Mikaelinkirkko

Ilta alkaa jo klo 17 kahvitarjoilulla, jonka yhteydessä mahdollisuus tutustua Birgitan taiteen mininäyttelyyn. Varsinainen tilaisuus alkaa klo 18, mukana Birgitta Yavari-Ilan, Marja Kalajoki, Riitta Keskimäki ja muusikko Anna Kulmala.

Birgitta Yavari-Ilan vierailee Suomessa
Mistä hän on kotoisin? Ruotsista, Jerusalemista, Persiasta vai USA:sta? Kaikkea tätä ja hieman muutakin hän kantaa repussaan.

Hän syntyi ja varttui Ruotsissa Smålandin Vetlandassa. Nuorena hän lähti Yhdysvaltoihin opiskelemaan taidetta. Hänet on yhdistetty taidokkaaseen, oivaltavaan taiteeseen sekä uskolle omistautuvaan ja sitä kunnioittavaan tyyliin.

Birgitta kuvaa elämäänsä sekä merkitykselliseksi että vaikeaksi. Hän näkee siinä kauneutta. Kun Birgitta puhuu siitä, mitä on lentää murtuneilla siivillä, sanoilla on erityistä painoa. Hän on haudannut lapsensa taisteltuaan kaksitoista vuotta autismia ja sairautta vastaan.

Birgitta Yavari on aina rakastanut Israelia. Kun kuuden päivän sota syttyi 1967, hän kaipasi sinne. Birgitta tuli uskoon vuonna 1970 Ruotsissa. Vuonna 1973 toteutui muutto Israeliin ja pian hän sai Jerusalemista Jemin Moshesta kodin, jonka hän itse suunnitteli ja jonka rakentamiseen hän osallistui joka päivä. Jerusalemin silloisen pormestarin Teddy Kollekin aloitteesta tuolle alueelle koottiin taiteilijoita.

Birgitta on kirjoittanut 15 kirjaa, jotka sisältävät hänen taidettaan ja runojaan. Kolme kirjaa on julkaistu suomeksi. Jo monia vuosia hän on valmistanut On rakkaus -taidekalenteria. Birgitta on myös kansainvälisesti tunnettu puhuja, esimerkiksi vuonna 2016 hän puhui Ruotsin parlamentissa Israelista.

Hänen rakkautensa Herraa, Israelin maata ja kansaa kohtaan kasvaa ja syvenee vuosi vuodelta.

Tilaisuuden järjestävät Mikaelinseurakunta ja Oronmyllysäätiö.

  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä
  • Lähetys- ja avustustyö Lähetys- ja avustustyö

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Mikaelinseurakunta

Oronmyllysäätiö