Seurakunnat Turun Taiteiden yössä

to 11.8. klo 17.00 – 23.00
Tiililattialle aseteltu oranssi kangas ja äänimalja sekä äänimaljamallettia pitelevä käsi.

Martinkirkko, Turun tuomiokirkko

Useita paikkoja

Seurakuntien ohjelma Turun Taiteiden yössä tarjoaa koettavaa niin lapsiperheille kuin musiikin ystäville. Piipahda tai tule koko illaksi!

Urkumaraton

Klo 19‒22 Martinkirkko, Huovinkatu 1

Tule kuuntelemaan Turun parhaimpia urkuja ja nauttimaan monipuolisesta urkumusiikista Martinkirkkoon! Voit tulla pidemmäksi aikaa tai piipahtaa vaikka hetkeksi. 

Kuusi urkuria soittaa eri aikakausien urkumusiikkia. Mukana urkurit Toni Heino, Pami Karvonen, Maiju Laurila, Anton Seppänen, Julia Tamminen ja Aada Wirberg. Illan juontavat Toni Heino ja Jenna Laiho. Vapaa pääsy ja ohjelma, tervetuloa! 

Urkumaratonin Facebook-tapahtumaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
 

Kukkiva autiomaa – elävä taideteos

Turun tuomiokirkko, kirkko avoinna klo 20‒23 
Non-stop esitys klo 20‒21.30, poikkea sisään
Esityksen jälkeen klo 22 Kitaramusiikkia kynttilänvalossa

Tuomiokirkon valtaa Kukkiva autiomaa, moniaistinen tapahtuma, jossa runo, tanssi, erilaiset äänimaailmat ja yhdessä osallistujien kanssa kivistä ja kukista rakennettava ristikuvio muodostavat kokonaisvaltaisen elävän taideteoksen. 

Esitys pyörii kirkossa non-stoppina klo 20–21.30 ja sisään voi piipahtaa milloin tahansa. Kirkkoon voi tulla vain katselemaan ja kuuntelemaan, mutta halutessaan saa myös osallistua teoksen rakentamiseen. 

Mukana tanssiryhmä ja Turun ja Kaarinan seurakuntien työntekijöiden taideryhmä Hengo. 

Domcafé

Klo 15.00 Domcafén runohetki
klo 16.00 Yhteislaulua, johtamassa Lasse Vahtola
klo 18.00 Ukrainalainen Valentyna Derchuckin musiikkiesitys
Vapaa pääsy kaikkiin esityksiin, jotka esitetään Domcafén terassilla

 

Lapsiperheille  

Yhteinen kasvatustyö on mukana Perheiden Taiteiden yössä Vartiovuorenmäellä ja Vartiovuoren kesäteatterissa klo 17‒20. Kesäteatterin lavalla klo 17 nukketeatteri Kas Kummaa! -nukketeatteri esittää näytelmän Kaksi porsasta ja susi.

Puistoalueella esiintyvät Kirkonrotat Hilda ja Hulda. Puistossa on myös toimintapiste, jossa voi kalastaa runoja ja askarrella.  

Åbo svenska församling 

Träff på Biskopsgatan 15 med församlingens medarbetare. Välsignelse av förstaklassister inför skolstarten kl. 18‒18.30 i Domkyrkan och kl. 19‒19.30 på mössjakt till Domkyrkan med familjen.

Mikaelinseurakunta kävelykadulla

Tänäkin vuonna Mikaelinseurakunta jalkautuu Taiteiden yönä 11.8. kävelykadulle. Seurakunnan teltalla on klo 18–21 tarjolla kahvin ja keskustelun lisäksi mm. valokuvanauha ja mahdollisuus itse päästä maalaamaan. Mukana tässä on Mikaelinseurakunnan Suti ja Savi -taidekerho. Uutuutena on tänä vuonna käytössä siunaustuoli. 
Taiteiden yönä voi Yliopistonkadulla tavata myös kirkkoherra Jouni Lehikoisen, joka on jo pitkään vienyt Mikaelinseurakuntaa rohkeasti turuille ja toreille ihmisiä kohtaamaan: "Epävarmoina aikoina ihmisillä on paljon ajatuksia jaettavaksi papin kanssa. Haluamme tehdä kohtaamisen helpoksi ja siten antaa apumme lähimmäiselle".

  • Lapsille ja lapsiperheille Lapsille ja lapsiperheille
  • Aikuisille Aikuisille
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat