Suomalainen hautauskulttuuri -luentosarja

ke 10.8. klo 17.00

Turun hautausmaa

Turun NNKY ja Turun kristillinen opisto yhdessä järjestävät luentosarjan Suomalainen hautauskulttuuri. Luennot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Jos olet omainen, kirkon työntekijä tai muuten vain kiinnostunut suomalaisesta hautauskulttuurista, luentosarja on juuri Sinulle!

Hautauskulttuuria tarkastellaan eri näkökulmista asiantuntijoiden johdattelemana. Tilaisuuksissa sinulla on mahdollista esittää kysymykset, mitä et ole ennen uskaltanut kysyä.

Syksyn luennot järjestetään, kokoontumisrajoitusten niin salliessa, NNKY:n toimitiloissa Vähä Hämeenkatu 12 a C 57 ja/tai verkossa keskiviikkoiltaisin klo 18.00–19.30.

Syksyn luentojen ajankohdat ja aiheet:

  • ke 10.8. klo 17 Turun vanha hautausmaa. Tutustumme kierroksella tunnettujen turkulaisten ja taiteilijoiden hautoihin sekä taideteoksiin. Lähtö vanhan hautausmaan paikoitusalueen kukkakaupan vierestä. Opastus FM Helena Pihlin johdolla. Mukaan mahtuu max. 20 henkeä. Ennakkoilmoittautuminen: Anna Kaisa Siltanen 040 6240 814
  • ke 7.9. klo 18 Surukukat. Kukat muistojen, kiitollisuuden, surun ja ikävän viestijöinä. Kun sanoja ei ole, kukat puhuvat. Tilauskukkakauppa Pietétin floristi Marika Aaltonen kertoo persoonallisesta surusidonnasta ja sen uusista muodoista. Kukka-arvonta.
  • ke 5.10. klo 18 Miten kuolemaa on kuvattu kuvataiteessa? FM, opettaja, hautaustoimistotyön­tekijä Helena Pihl avaa kuolemaa kuvaavia taideteoksia, joita voimme myös yhdessä tarkastella.
  • ke 2.11. klo 18 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän hautatoimisto ja hautojen hoito esittäytyvät. Tule kuulemaan mitä kaikkea yhtymän hautatoimistossa hoidetaan ja varataan. Kenen haudalle voi tilata haudan hoidon? Mitä tarkoittaa hautaoikeus?
  • ke 7.12. klo 18 Muistotilaisuus ja pitopalvelu. Siunaustilaisuuden ja hautauksen jälkeen vietetään muistotilaisuus. Pohjakulman pitopalvelu ja Turun kristillinen opisto esittäytyvät ja vastaavat illan tarjoilusta.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niiden päätteeksi on kahvitarjoilu (vapaaehtoinen maksu). Lisätietoja antaa NNKY:n johtokunnan jäsen Helena Pihl, puh 050 540 4571.

Etäosallistumismahdollisuus. Jos haluat osallistua etänä tai kysyä lisätietoa kurssista, ota yhteyttä: Anna Kaisa Siltanen, p. 040 624 0814, annakaisa.siltanen@tk-opisto.fi.

Ilmoittautuminen: tk-opisto.fi/kurssitLinkki avautuu uudessa välilehdessä TAI soittamalla 040 624 0814

Yhteistyössä: Turun tuomiokirkkoseurakunta ja Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura ry.

  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Turun NNKY, Turun kristillinen opisto