Asunnottomien yö Turussa

su 17.10. kello 18.00 - ma 18.10. kello 09.00
Asunnottomien yön logo

Asunnottomien yö on osa kansallista mielenilmaisua asunnottomuutta vastaan. Turussa tapahtuma järjestetään Tuomiokirkontorilla ja Turun tuomiokirkossa.

Turun Tuomiokirkontorilla ohjelmassa on muun muassa paneelikeskustelua ja puheita, standuppia ja musiikkia sekä vaate-, ruoka- ja hygieniatuotteiden jakoa ja neuvontaa. Turku 2029-säätiö tuo tapahtumaan sirkustaiteilija Markus Nivalan ja työryhmän tulitaide-esityksen sekä Läntisen tanssin aluekeskuksen Tanssikummit.

Tilapäismajoitusta yön yli järjestetään Turun tuomiokirkossa. Yöpymispaikkoja on rajatusti. Tuomiokirkossa on klo 19 alkaen parturipalveluja ja takkien jakoa ja ohjelmallinen osuus klo 21-22, jonka jälkeen kirkko hiljennetään yöpyjiä varten. Yöpyjiä pyydetään saapumaan Tuomiokirkkoon viimeistään klo 22. Seuraavana aamuna Elokolossa on tarjolla aamupalaa klo 7 alkaen.

Koronatilanteen vuoksi järjestäjät toivovat, että paikalle tullaan vain terveenä. Kaikille osallistujille jaetaan myös hengityssuojaimet.

Turun Asunnottomien yön pääjärjestäjä on tänä vuonna Kirkko Turussa ja Kaarinassa. Mukana on myös useampi kolmannen sektorin järjestö ja Turun kaupunki sekä asunnottomuus- ja päihdetyötä tekeviä yksiköitä ja vapaaehtoisia.

Asunnottomien yön tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Asunnottomien yö


Järjestäjä

Turun ja Kaarinan seurakunnat