Kirkolta kirkolle pyhiinvaeltaen

su 19.9. kello 09.00 - 16.00
Kolme henkilöä taluttaa polkupyöriä Aurajoen rantamaisemassa.
Maarian kirkko, Piikkiön kirkko, Pyhän Katariinan kirkko, Turun tuomiokirkko Liedon kirkko

Lähde vaeltamaan yksin, yhdessä kaverin tai koko perheen kanssa tai haasta pieni porukka kanssasi mukaan kulkemaan kirkolta kirkolle kulttuurihistoriallisia reittejä Turun päivänä sunnuntaina 19.9.2021 klo 9-16.

Valittavana on kolme eri mittaista reittiä: 8 km Helenan polku, 35 km Pietarin polku tai 60 km Marian polku. Reitit kulkevat Tuomiokirkon, Pyhän Katariinan kirkon, Maarian kirkon, Liedon kirkon ja Piikkiön kirkon välillä. Lähteä voit mistä tahansa kirkosta, josta voit ottaa reittien kartan ja pyhiinvaelluspassin mukaasi.

Voit kulkea kävellen, juosten tai pyöräillen joko koko reitin tai osan reitistä. Tavoitteena ei ole suoritus, vaan kulkeminen omaan tahtiin, omalla tavalla ja itseä kuunnellen. Ei yhteislähtöjä tai ohjattuja vaelluksia. Jokaiselta kirkolta saat passiin leiman ja täyden passin täytettyäsi saat pyhiinvaellusmerkin. Pyhiinvaellus yhdistää kulttuurihistorialliset paikat, luonnossa kulkemisen, hiljentymisen ja pienen irtioton arjesta.

Marian polku

Reitti:

Piikkiön kirkko – 110-tie – Turun tuomiokirkko – Piispankatu – Aurajoen ranta – Pyhän Katariinan kirkko – Halistenkoski – Koroinen – Maarian kirkko – 222-tie – Ilmarinen – Nautelankoski – Vintala – Liedon kirkko – 10-tie – Saukonojantie – Hepojoentie – Piikkiön kirkko

Kuvaus:

Noin 60 kilometrin polku sopii hyvin pyöräilijöille, mutta myös pidemmistä matkoista tykkääville juoksijoille, hölkkääjille ja kävelijöille. Polun nimi juontuu suojelupyhimys äiti Mariasta.

Reitti risteilee kaupunki- ja maaseutumaisemissa. Marian polun varrella on pyörätietä, kaupungilla kulkemista, perinteistä maaseutua ja maantietä. Piikkiön kirkolta lähtiessä kuljetaan 110-tien pyöräilytietä Turun Tuomiokirkolle. Tämän jälkeen matka jatkuu Pyhän Katariinan kirkolle Aurajoen rantaa kevyenliikenteen reittiä, Halisten kosken sillan kautta, Koroisten peltojen hiekkatietä pitkin Maarian kirkolle.

Maarian kirkolta reitti kulkee Maarian pappilan ohi kohti 222-tietä Liedon Ilmarisen kautta Nautelankoskelle. Voit pysähtyä Nautelankoskella kokien vanhan rakennusperinteen tunnelmia. Reitti jatkuu maantietä myöten Vintalan tienristeykseen ja edelleen Liedon kirkkoa kohti upeiden peltomaisemien keskellä. Liedon kirkon jälkeen polku jatkuu 10-tien varrella olevaa pyörätietä kulkien. Huomaathan, että reitti menee vilkkaasti liikennöidyn tien yli tienhaarassa Hepojoki ja Saukonoja. Marian polku etenee Hepojoentietä Piikkiön kirkolle.

Aloittaa voi miltä tahansa kirkolta ja pysähtyä viiden kirkon kohdalla hiljentyen kuuntelemaan pidemmän matkan vaikutuksia kehossa ja mielessä.

Lisätietoa:

  • Annastiina Papinaho, annastiina.papinaho@evl.fi, 040 688 1632
  • Paula Kangasniemi, paula.kangasniemi@evl.fi, 040 341 7662
  • Karoliina Haapalehto, karoliina.haapalehto@evl.fi, 050 535 8926


Järjestäjä

Maarian seurakunta, Piikkiön seurakunta, Tuomiokirkkoseurakunta, Katariinanseurakunta

Liedon seurakunta