Kesä-Heikin pyhiinvaellus

pe 18.6. kello 16.00
Koroisten risti niemellä, taustalla Aurajoki ja Tuomiokirkon torni kaukaisuudessa
Helenanpolku

Ilmoittaudu tästä Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kesä-Heikin kunniaksi pyhiinvaellus Helenanpolkua pitkin. Ilmoittautuminen alkaa 11.6. klo 10

Perjantaina 18.6. vietetään Kesä-Heikkiä, eli Pyhän Henrikin translaatiojuhlaa. Perimätiedon mukaan Henrikin luut siirrettiin Nousiaisista Turun tuomiokirkkoon 18.6.1300. Keskiajalta lähtien päivään on aina kuulunut pyhiinvaellusperinne. Niin tänäkin vuonna.

Turun tuomiokirkkoseurakunta järjestää yhdessä Pyhiinvaelluskeskuksen kanssa Helenanpolun (n. 8km) opastetun pyhiinvaelluksen (Turun tuomiokirkko - Pyhän Katariinan kirkko - Koroistenniemi - Maarian kirkko - Tuomiokirkko). Vaellukselle lähdetään Turun tuomiokirkolta klo 16, paluu kirkolle n. klo 19 sekä sen jälkeen kahvit Domcaféssa. Varustukseksi tarvitaan säänmukainen vaatetus (kaatosateessa ei matkaan lähdetä, mutta pieni sade ei haittaa) ja hyvät kengät. Ennen lähtöä voi tutustua Tuomiokirkon Pormestarin kuorissa sijaitsevaan pyhiinvaelluskeskukseen.

Kesä-Heikin pyhiinvaelluksen vetäjänä toimii kulttuurituottaja ja opas Larissa Riihihuhta. Vaellus on ilmainen ja siihen otetaan 20 henkilöä. Ilmoittautuminen vaellukselle alkaa 11.6. klo 10 osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/Helenanpolunvaellus180621Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Pyhän Henrikin pyhiinvaellusyhdistys järjestää 18.6. pidemmän vaelluksen (n. 17,5 km) Nousiaisista Maskun kautta Ruskolle, sieltä autolla Maarian kirkolle, josta loppumatka Turun tuomiokirkkoon. Vaelluksen hinta on 45 euroa, sisältää bussikuljetuksen Turusta Nousiaisiin, jne. Lisätietoa tästä vaelluksesta löytää Pyhan Henrikintien yhdistyksen kotisivuilta osoitteesta https://www.henrikinvaellus.fi/vuoden-2021-pyhiinvaellusLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Perjantaina 2.7. on sitten Helenanpolun pyhiinvaelluspäivä, jolloin Helenanpolkua voi vaeltaa omaan tahtiin klo 12-18 ja poiketa kirkoissa hiljentymässä. Maarian pappilan puutarhassa on silloin kahvitusta ja Koroisten ristillä on kesähartaus ja arkeologialuento klo 18. Päivän aikana järjestetään myös muutamia teemavaelluksia, mutta niistä lisää myöhemmin.


Järjestäjä

Tuomiokirkkoseurakunta