Pääsiäisikkunat Maarian seurakunnassa

ti 7.4. kello 00.00
Kuvassa näkyy ehtoollispikari ja kukkia ja ikkunan takana naapurustoa.
Yli-Maarian seurakuntatalo, Raunistulan seurakuntatalo, Runosmäen seurakuntatalo, Maarian pappila ja talli, Kotimäen seurakuntatalo, Hepokullan seurakuntatalo

Tee keväinen koko perheen kävely läheiselle seurakuntatalolle tai kierrä fillarilla vaikka useampi seurakuntatalo. Maarian seurakunnan ikkunoihin on kuvattu hiljaisen viikon raamatunkertomus.

Maarian seurakunnan perhetyöntiimi rakensi lasten ja aikuisten iloksi seurakuntatalojen ikkunoihin hiljaisen viikon ja pääsiäisen raamatunkertomuksen.  Seurakunnassa on pitkät perinteet pääsiäisvaellusten ja -näytelmien tekemisessä. Viime vuosina päiväkotien lapsiryhmät kutsuttu hiljaisella viikolla kokemaan pääsiäisvaellus seurakuntataloille. Tänä vuonna väkeä ei pystytty kutsumaan paikalle ja työntekijät huolestuivat, että rekvisiitta jää tänä vuonna kokonaan tuulettamatta! 

"Sitten pyhäkoulutyön sihteerimme Anne keksi, että laitetaan tuota rekvisiittaa esille ikkunoihin, niin pääsiäisen sanoma pääsisi tällälailla esille", kertoo pappi Saara Palmunen.

Moni työntekijöistä innostui rakentamaan pääsiäiskertomusta ja pääsiäisikkuna saatiinkin jokaiselle Maarian seurakunnan seurakuntatalolle. Kun tekijöitä oli monia ja materiaalit erilaisia, niin jokainen ikkuna on myös erilainen ja sopivasti tekijöidensä näköinen.

"Kun minä itse en ole taitava tuossa rakennuspuuhassa, niin otin hoitaakseni puhepuolen!", kertoo Palmunen, joka äänitti lapsia varten selostuksen ikkunaan. Ääninauhan voi kuunnella omalla kännykällä, kunhan sillä pääsee nettiin. Linkki selostukseen löytyy jokaisen ikkunan luota.

Ikkunat ovat esillä palmusunnuntaista 5.4. alkaen 19.4. saakka.

"Nyt on muistutettava siitä, ettei ikkunaan tai sen puitteisiin pidä koskea. Ja että ihan erityisesti tänä aikana täytyy huomata antaa tilaa toisille ja pitää sitä fyysistä etäisyyttä", muistuttaa Palmunen. Häntä ilahduttaa, että poikkeuksellisesta pääsiäisajasta huolimatta ulkoilla saa ja sanoma Jeesuksen ylösnousemuksesta voidaan tänä vuonna viestiä eritavalla kuin yleensä - kirkonmenojen sijaan vaikka maalaamalla ikkunaan tai rakantemalla se rakennuspalikoista!