Konevitsa-kvartetin joulukonsertti

ke 4.12. kello 18.00 - ke 4.12. kello 19.00
Pyhän Katariinan kirkko

Ortodoksiluostareiden kirkkomusiikkia, venäläistä kansanmusiikkia sekä perinteisiä joululauluja taidokkaan Konevitsa-mieskvartetin esittämänä. Taivaallista musiikkia ja täydellistä äänien harmoniaa on luvassa illan konsertissa, jolloin pietarilainen huippulaulajien a cappella -yhtye konsertoi Laatokan Konevitsan luostarin hyväksi. Lämpimästi tervetuloa!

Ortodoksiluostareiden kirkkomusiikkia, venäläistä kansanmusiikkia sekä perinteisiä joululauluja taidokkaan Konevitsa-mieskvartetin esittämänä. Taivaallista musiikkia ja täydellistä äänien harmoniaa on luvassa Pyhän Katariinan kirkossa keskiviikkona 4.12. klo 18:00, jolloin pietarilainen huippulaulajien a cappella -yhtye konsertoi Laatokan Konevitsan luostarin hyväksi.

Konevitsa-kvartetti on osallistunut vuosien varrella suuriin, kansainvälisiin festivaaleihin Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Viime vuosina nelikko on tullut tunnetuksi myös Japanissa ja Kiinassa. Kriitikot ylistävät näitä luostarin musiikkilähettiläitä musiikin korkeasta ja taiteellisesta laadusta. Taidokasta soitinsäestyksetöntä laulumusiikkia on nyt mahdollista kuulla heidän Suomen konserttikiertueellaan Turussa Pyhän Katariinan kirkossa.

Konevitsa-kvartetissa esiintyvät Igor Dmitriev, basso, kuoronjohto, Evgeny Gusin, baritoni, Yulian Danshin, tenori ja Maksim Mostovoi, tenori. Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelmia myydään 15 euron hintaan ja tulot ohjataan Laatokan Konevitsan luostarin jälleenrakentamiseen.

Lämpimästi tervetuloa!


Järjestäjä

Katariinanseurakunta

johtava kanttori
Katariinanseurakunta

Diplomilaulaja, director cantus Markku Lautjärvi on Pyhän Katariinan kirkon kanttori, joka johtaa Katariinanseurakunnan kirkkomusiikkityötä. Hän toimii sekä esilaulajana että urkurina jumalanpalveluksissa ja erilaisissa kirkollisissa toimituksissa, kuten hautajaisissa ja vihkitoimituksissa.

Markku on perustanut kevääseen painottuvan Cantio sacra -matineasarjan, jota hän on isännöinyt Pyhän Katariinan kirkossa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Markku on äänialaltaan tenori ja häntä saattaa kuulla myös solistina erilaisissa kirkkomusiikkiteoksissa, kuten esimerkiksi passioissa ja oratorioissa.

Markku johtaa myös Pyhän Katariinan kuoroa. Jos kuorotoiminta kiinnostaa sinua, ole rohkeasti yhteydessä häneen.