Lähetyssaarnaajien ihmeellinen matka rahtipurjelaivalla Afrikkaan

ke 6.11. kello 18.00 - kello 19.30

Lähetyssaarnaajien ihmeellinen matka rahtipurjelaivalla Afrikkaan Nummen seurakuntakoti

Psykologian lisensiaatti Päivi Lehtinen kertoo sanoin ja kuvin lähetyssaarnaajien ihmeellisestä ja tapahtumarikkaasta rahtipurjelaivamatkasta Afrikkaan vuodenvaihteessa 1946-1947. Ennen tilaisuutta on kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen. Tervetuloa kuulemaan mielenkiintoista esitystä!

Syksyn 1939 jälkeen ei lähetyssaarnaajia ollut päässyt Afrikkaan eikä Afrikasta Suomeen. Sotien jälkeen taas oli valtava pula matkustuskapasiteetista, siksi lähetyssaarnaajat päätyivät matkustamaan rahtipurjelaivalla.
 
Pastori Elias Pentti oli yksi 25:stä syysmyrskyjen aikaan, neljä ja puoli kuukautta kestäneelle matkalle lähteneistä. Hän kiteytti selviytymistä haastavasta matkasta: "Täällä ei ole mitattu miestä sen mukaan, mitä hän sanoo, vaan mitä hän on. Ei ole selvitty hengellisillä tiedoilla, eikä kristillisillä tavoilla, kun on kysytty yksinkertaisesti, onko kristitty".
 
Psykologian lisensiaatti Päivi Lehtinen kertoo sanoin ja kuvin lähetyssaarnaajien ihmeellisestä ja tapahtumarikkaasta rahtipurjelaivamatkasta Afrikkaan vuodenvaihteessa 1946-1947. Miten he selvisivät psyykkisesti ja fyysisesti niin rankasta matkasta? Kertomus perustuu matkalla olleiden kirjoituksiin ja haastatteluihin.
 
Ennen tilaisuutta on kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen.
 
Lämpimästi tervetuloa!


Järjestäjä

Katariinanseurakunta

kirkkoherra
Katariinanseurakunta
PL 922
20101 Turku

Leena Kairavuo on Katariinanseurakunnan kirkkoherra eli seurakunnan johtaja. Jos sinulla on ideoita ja toiveita seurakunnalle, etkä tiedä, kenelle asia kuuluu, voit aina olla yhteydessä Leenaan. Leena kuuntelee mielellään ajatuksiasi ja osaa ohjata kaikki yhteydenotot oikeisiin osoitteisiin.

Leena on myös yksi seurakunnan papeista, joten hänet voi tavata muun muassa jumalanpalveluksissa - niin työtehtävissä kuin kirkon penkissäkin. Leena on innostunut monipuolisesta jumalanpalveluselämästä ja seurakunnan kehittämisestä. Vapaa-ajallaan Leena tapaa ystäviään ja viettää aikaa perheensä kanssa.

Erityisenä vastuuna Leenalla on seurakunnan hallinto ja henkilöstöhallinto. Leena toimii myös seurakuntaneuvoston puheenjohtajana ja Turun ja Kaariinan seurakuntien kirkkoherrojen kokouksen puheenjohtajana.

Katso myös

ke 22.1. klo 11.00 -13.00

Hannunniitun seurakuntatalo

Annan tupa

Annan tupa on varttuneen väen kerho, joka kokoontuu Hannunniitun seurakuntatalolla joka toinen keskiviikko. Kerhossa on ohjelmaa, hartautta, mukavaa yhdessäoloa ja juttuseuraa. Lounas ja kahvi 3€/ateria. Tervetuloa mukaan, ei ennakkoilmoittautumista.
ke 22.1. klo 12.00 -14.00

Varissuon kirkko

Pikkutupa

Pikkutuvassa on varttuneelle väelle mukavaa yhdessäoloa sekä pientä ohjelmaa. Tarjolla ruokaa ja kahvia 3€/ateria. Tervetuloa mukaan!
ke 22.1. klo 12.00 -13.00

Runosmäen seurakuntatalo

Keittokeskiviikko

Tervetuloa keittolounaalle Runosmäkeen!