Turvaa turvataidoilla-vanhempainilta

ti 1.10. kello 18.00 - kello 20.00

Toffinkujan koulun liikuntasali Paattisilla

Ilmoittautuminen on päättynyt

Tunne- ja turvataitokasvatus on lasten omien voimavarojen ja selviytymiskeinojen vahvistamista. Sen avulla edistetään lasten itsearvostusta, tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä hyviä kaverisuhteita. Lapsia ohjataan kertomaan huolistaan ja murheistaan turvallisille aikuisille. Vanhempainillassa kouluttajat kertovat turvataitokasvatuksesta, nettiturvataidoista, seksuaalisesta häirinnästä ja hyväksikäytöstä sekä groomingista. Tärkeätä on kuulla selviytymistaidoista , joita vanhemmat voivat kotona opettaa lapsille.

Tule kuulemaan lasten tunne- ja turvataitokasvatuksesta!

Tunne- ja turvataitokasvatus on lasten omien voimavarojen ja selviytymiskeinojen vahvistamista. Sen avulla edistetään lasten itsearvostusta, tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä hyviä kaverisuhteita.

Lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ja kaltoinkohtelua ehkäistään vahvistamalla lasten omia taitoja puolustaa itseään ja pitää huolta rajoistaan kiusaamisen, väkivallan, houkuttelun, ahdistelun ja seksuaalisen hyväksikäytön tilanteissa myös digitaalisessa mediassa. Lapsia ohjataan kertomaan huolistaan ja murheistaan turvallisille aikuisille.

Turvataitokasvatuksen ohjelma ja oppimateriaali on uudistettu 5-12-vuotiaille, varhaiskasvatuksesta alakouluun, sisältäen kotitehtäviä tehtäväksi yhdessä vanhempien kanssa. Tunne-ja turvataitokasvatuksen oppimateriaali on THL:n julkaisu ja sen tekemisessä on ollut mukana opettajia, psykologeja ja kasvattajia.

Kouluttajat ovat olleet 2000-luvun alusta lähtien mukana valtakunnallisessa turvataitokasvatuksen kehittämistyössä, opettaneet turvataitoja lapsille ja nuorille sekä kouluttaneet ammattilaisia.  He ovat olleet myös kirjoittamassa Tunne- ja turvataitoja lapsille -oppimateriaalia.

Vanhempainillassa kouluttajat kertovat turvataitokasvatuksesta, nettiturvataidoista, seksuaalisesta häirinnästä ja hyväksikäytöstä sekä groomingista. Tärkeätä on kuulla selviytymistaidoista , joita vanhemmat voivat kotona opettaa lapsille.

Kouluttajat

Minna Andell & Mirja Ylenius-Lehtonen

Tilaisuus on maksuton - ilmoittautuminen vaaditaan linkin kautta.

https://www.lyyti.in/tunnejaturvataitoilta2019

Järjestäjät Paattisten päiväkodin vanhempainkerho ja Paattisten koulun vanhempainyhdistys sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Yhteinen kasvatustyö / Perhe edellä

                                   


Järjestäjä

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Yhteinen kasvatustyö / Perhe edellä, Paattisten päiväkodin vanhempainkerho ja Paattisten koulun vanhempainyhdistys

Katso myös

ma 18.11. klo 9.30 -11.30

Henrikinkirkko

Henrikinkirkon perhekerho

Arjen iloa ja yhdessäoloa
ma 18.11. klo 10.00 -16.00

Skappeli, Skanssin liikekeskus, 2 krs

Skappeli

Skappelin Olkkari
ma 18.11. klo 10.00 -12.00

Hurttivuoren seurakuntakoti

Leikkikaverit

Leikkikaverit kokoontuvat Hurttivuoren srk-talolla maanantaisin viettäen leppoisaa aamupäivää kahvikupposen äärellä rupatellen ja lasten leikkejä seuraillen. Leikkikaverit toimivat vapaaehtoisvoimin. Seurakunnan perhetyöntekijä käy noin kerran kuukaudessa pitämässä pienen kynttilähetken ja laululeikkituokion. Tervetuloa!