Jazz-ilta

su 29.9. kello 18.00 - kello 19.00

Jazz-ilta Varissuon kirkko

Huikeiden jazz-muusikoiden improvisoinnin ilotulitusta. Saxofonisti Kimmo Gröhn ja pianisti Hannu Hiltula konsertoivat ohjelmistolla, joka sisältää sovituksia tutuista virsistä ja kansanlauluista sekä jazzsävelmistä. Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Saksofonisti Kimmo Gröhnin ja pianisti Hannu Hiltulan musiikilliset polut kohtasivat keväällä 2019. Tämän kohtaamisen tuloksena muodostui kokoonpano Jazzduo Gröhn-Hiltula sekä mainio kirkkokonserttikokonaisuus, joka on kuultavissa Varissuon kirkossa sunnuntaina 29.9. klo 18:00.

Multi-instrumentalisti, säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari Kimmo Gröhn on musisoinut lukuisissa eri kokoonpanoissa saksofonistina, huilistina, kitaristina, kosketinsoittajana sekä laulajana. Gröhn on soittanut niin pop-, rock- kuin tanssiyhtyeissäkin ja hänet tunnetaan myös taitavana big band -ammattilaisena muun muassa kokoonpanoista Turku Jazz Orchestra ja Pori Big Band. Gröhnillä on lisäksi kattavasti kokemusta sekä televisio- että teatteriprojekteista. Levytyksistä mainittakoon yhteistyö Roots Up! Ami Aspelundin kanssa, minkä lisäksi hän on levyttänyt myös omaa bluesmusiikkia levyllä KG and the B: All Kinds of Blues.

Hannu Hiltula on puolestaan monipuolinen muusikko, joka liikkuu luontevasti musiikin tyylilajista toiseen: jazzista kansanmusiikkiin, barokista progeen. Hän soittaa useissa yhtyeissä kosketinsoitinten ja saksofonin lisäksi huilua ja nokkahuiluja. Hiltula on myös säveltänyt ja sovittanut musiikkia erilaisille kokoonpanoille. Nykyään Nousiaisten seurakunnan kanttorina toimiva Hiltula on toiminut myös musiikin opetustehtävissä sekä muun muassa Turun kaupunginteatterin kapellimestarina.

Sunnuntain kirkkokonsertissa kuultava ohjelmisto sisältää sovituksia tutuista virsistä ja kansanlauluista sekä jazzsävelmistä.

Kahvitus ennen konserttia klo 17 sekä konsertin jälkeen klo 19. Tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä ghanalaisen Armon päiväkodin ja koulun hyväksi.

Konserttiin on vapaa pääsy.

 

JAZZKONSERTTI GRÖHN-HILTULA
Su 29.9. klo 18:00 Varissuon kirkko, Kousankatu 6, Turku

 


Järjestäjä

Katariinanseurakunta

kanttori
Katariinanseurakunta

Director cantus, musiikin maisteri Elina Kerokoski on Varissuon kirkon kanttori, joka toimii esilaulajana ja urkurina jumalanpalveluksissa sekä kirkollisissa toimituksissa, kuten hautajaisissa ja vihkitoimituksissa. Lisäksi hän vastaa Varissuon kirkossa järjestettävistä kirkkokonserteista.

Elina on äänialaltaan altto ja häntä saattaa kuulla myös solistina erilaisissa kirkkomusiikkiteoksissa, kuten esimerkiksi passioissa ja oratorioissa.

Katso myös

ti 19.11. klo 18.00

Turun tuomiokirkko

Suomen kanttorikuoron konsertti

Suomen kanttorikuoro esiintyy kansallispyhäkössä
ti 19.11. klo 19.00 -21.00

Wäinö Aaltosen museo, Itäinen Rantakatu 38, Turku.

Yksinasuvat työikäiset, musiikki-ilta WAM:issa

Annika Leino, sopraano ja Kiril Kozlovski, piano. Maksuton. Tapaaminen klo 18.30 WAM:n aulassa, isolla patsaalla.