Suvivirsikirkko

to 30.5. kello 12.00 - kello 13.00

Suvivirsikirkko

Turun tuomiokirkkotori

Tervetuloa juhlimaan alkavaa kesää seurakuntien yhteiseen Suvivirsikirkkoon Tuomiokirkkotorille!

"Jo joutui armas aika ja suvi suloinen!"

Helatorstai ja alkavan kesän hehku kutsuu laulamaan Suvivirttä koko Turun ja Kaarinan yhteiseen jumalanpalvelukseen. Liturgeina ovat Turun piispa Kaarlo Kalliala ja Åbo svenska församlingin kirkkoherra Mia Bäck. Saarnan pitää piispa Kalliala. Ehtoollisella avustaa joukko Turun ja Kaarinan seurakuntien pappeja ja maallikoita.

Suvivirsi lauletaan messussa paitsi suomeksi ja ruotsiksi, myös turuksi!

Jumalanpalvelus on kaksikielinen ja se tulkataan viittomakielelle.

Musiikista vastaavat Varsinais-Suomen kirkkomusiikkipiirin kuorot ja Quinsonitus-vaskikvintetti. Musiikkia johtaa kanttori Jukka Pietilä.

Jumalanpalveluksen  jälkeen koko kirkkoväki on tervetullut piknik-kirkkokahveille Tuomiokirkkoa ympäröiviin puistoihin. Seurakunnat tarjoavat piknik-väelle kahvia ja mehua, mutta mukaan kannattaa ottaa myös oma eväskori. Varsinais-Suomen kirkkomusiikkipiirin kuorot tarjoavat laulua piknikin lomaan.

Turun ja Kaarinan muissa kirkoissa ei ole jumalanpalveluksia helatorstaina aamupäivällä.

Kaarinasta ja Martista järjestetään bussikuljetus Suvivirsikirkkoon

Kaarinan kuljetus lähtee Piikkiön seurakuntatalolta klo 11.20 ja kulkee seuraavaa reittiä: Piikkiön seurakuntatalo - Hadvalantie - Rungontie - 110 - Saaristotie - Voivalantie - Oskarinaukion pysäkki n. 11.30 - Pyhän Katariinantie - Hovirinnantie -110. Paluukuljetus lähtee noin 13.40 Akatemiatalon edestä ja kulkee samaa reittiä takaisin.

Martin kuljetukseen voi ilmoittautua tekstiviestillä p. 040 3417436. Ilmoita nimesi ja bussiinnousupysäkki. Etukäteen ilmoittamalla voi tulla kyytiin muualta reitin varrelta. Ilmoittautumiset vain tekstiviestillä. Ensimmäiset 45 mahtuvat mukaan.

Reitti: Brinkhallintien ja Vapparintien risteyspysäkki (nro 379) klo 10.15, Myllykyläntie (1243) - Sinapintie (1251) - Brinkhallintie (1259) - Satavan kyläkauppa (386) - Haarlan koulu (70) - Oriniemi (316) - Särkilahden koulu (326) - Syvälahti (84) - Moikoisten ostoskeskus (90) - Pampink. (1724) - Hirvensalonsilta (1814) - Hirvensalontie - Vähä-Heikkiläntie - Uittamontie -Rykmentintie - Uittamon srk-talo klo 11.35 - Rusthollinrinne ja -katu - Rykmentintie - Ratsumiehenkatu - Ispoisten puistotie - Askaistentie - Kuninkaankartanonkatu - Martinkatu - Itäinen Rantakatu -Tuomiokirkko klo 11.40. Paluukuljetus lähtee Akatemiantelolta klo 14 ja kulkee samaa reittiä takaisin.

Suvivirsikirkkoon voi tulla myös kävellen. Maarian kirkolta lähtee klo 11 pieni pyhiinvaellus Aurajoen rantaa pitkin Tuomiokirkontorille. Mukaan kannattaa ottaa vesipullo ja jalkaan laittaa kävelyyn sopivat kengät.


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat

Katso myös

ma 27.5. klo 18.00

Turun tuomiokirkko

Hiljainen messu

Hiljainen messu viikon avaukseksi
to 30.5. klo 10.00

Maarian kirkko

Kansanlaulukirkko ja 75 vuotiaiden juhla

Tervetuloa kansanlaulukirkkoon helatorstaina!
to 30.5. klo 11.00

Turun tuomiokirkko, Maarian kirkko

Pyhiinvaellus Suvivirsikirkkoon

Vaellamme kulkueena Maarian kirkolta Suvivirsikirkkoon Tuomiokirkontorille