Konsertti "Lay a Garland" - Ensemble Vida

ke 15.5. kello 19.30

Mikaelinkirkko

Ensemble Vida, joht. Martin Segerstråle, esittää kuoromusiikkia eri aikakausilta urkuri Irina Niskalan säestyksellä.

Ensemble Vida perustettiin vuonna 2014 ja ajatuksena oli luoda inspiroiva kuorofoorumi, jossa ilo musiikissa olisi fokuksessa. Ensemblen koko on alusta lähtien pysynyt 12-16 laulajassa. Ensemble on m.m. esiintynyt Turun Musiikkijuhlilla vuosina 2015 ja 2016 ja teki keväällä 2018 suositun kuoromatkan Ahvenanmaalle. Vuonna 2019 ensemble viettää 5-vuotisjuhlavuottaan tekemällä useita konsertteja, sekä Turussa että ulkomailla.

Martin Segerstråleopiskeli Sibelius-Akatemiassa kuoronjohtoa Nils Schweckendiekin ja Matti Hyökin johdolla ja valmistui 2015 musiikin maisteriksi suoritettuaan kuoronjohdon ja pianon diplomitutkinnot. Hänellä on myös postgraduate diploma Lontoon Royal Academy of Musicista Musical Direction and Coaching -linjalta (musikaalikapellimestari). Hän on johtanut monta eri kuoroa ja oli 2014 yksi Ensemble Vidan perustajajäsenistä. Hän myös johti kuoroa sen ensimmäisen toimintavuoden.Segerstråle on osallistunut orkesterinja kuoronjohdon mestarikurssille mm. Jorma Panulan, Patrick Russillin ja Guy Reibelin kanssa. Hän toimi vuosina 2009-2014 basson äänenjohtajana kansainvälistäkin tunnustusta saaneessa kamarikuoro Key Ensemblessa. Hän on myös tehnyt töitä Suomen Kansallisoopperassa ja Tampereen Teatterissa korrepetiittorina ja kapellimestarina.

Irina Niskala(s. 1992) aloitti musiikkiopintonsa pianistina 6 vuoden iässä. Urkuopinnot alkoivat vasta 10 vuoden kuluttua vapaavalintaisena sivuaineena Pietarin Musorgskin musiikkiopistolla Anna Kalinkinan johdolla. Vuodesta 2013 asti hän on opiskellut urkujensoittoa ja kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Keväällä 2019 hän suoritti Sibelius-Akatemian urkujensoiton diplomin Ville Urposen ja Markku Hietaharjun johdolla.Niskala on osallistunut useille kansainvälisille mestarikursseille mm. Michael Radulescun, Hans-Ola Ericssonin, Arvid Gastin ja Louis Robilliardin johdolla. Syyslukukauden 2018 hän vietti vaihto-opiskelijana Eastman School of Musicissa (Rochester, NY, Yhdysvallat) opettajinaan Nathan Laube ja William Porter.Irina on esiintynyt solistina ja erilaisissa kokoonpanoissa Suomessa, Venäjällä, Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Hän on harrastanut kuorolaulua lapsuudesta asti ja astuu säännöllisesti lavoille kansanmuusikkona Pietarissa.

Yhtyeen kotisivu


Järjestäjä

Mikaelinseurakunta

Katso myös

su 2.6. klo 14.00

Mikaelinkirkko

Häämarssikonsertti

Tuttua ja uudempaa häämusikkia. Vapaa pääsy.
su 2.6. klo 18.00

Raunistulan seurakuntatalo

Trio KAH -kenraaliharjoituskonsertti

Klarinetista, alttoviulusta ja pianosta koostuva Trio KAH pitää kenraaliharjoituksen konserttisarjaansa varten Raunistulan seurakuntatalolla
ti 4.6. klo 20.00

Turun tuomiokirkko

Turun tuomiokirkon Iltamusiikki

Urkumusiikkia Turun tuomiokirkossa kesätiistaisin klo 20