Nykytaidenäyttely "Näytöksiä" 1.3.-14.4.2019

ma 25.3. kello 09.00

Nykytaidenäyttely Turun tuomiokirkko

Neljän nykytaiteilijan töitä Turun tuomiokirkon sivukappeleissa

Turun tuomiokirkon sivukappeleissa esillä oleva nykytaidenäyttely ”Näytöksiä” tarkastelee yhtäläisyyksiä taiteellisten ja uskonnollisten kokemusten välillä. Se kutsuu myös osallistumaan keskusteluissa ja kierroksilla. Tuomiokirkon historiallisesta miljööstä ammentava näyttely tutkii esteettisyyden rooleja historian ja nykyajan henkisessä elämässä.

Näytöksiä-nykytaidenäyttely on turkulaisen taiteilijan Eero Merimaan kuratoima, työryhmään kuuluvat lisäksi kuvataiteilijat Markku Haanpää, Nina Rantala ja Marjatta Holma sekä nykytaiteen tutkija Riikka Niemelä ja filosofi Antony Fredriksson. Näyttely koostuu Tuomiokirkon neljään eri sivukappeliin suunnitelluista taideteoksista, kahdesta keskustelutilaisuudesta sekä esseejulkaisusta. Teoksia pääsee katsomaan Tuomiokirkon aukioloaikoina 1.3.-14.4.2019, ei kuitenkaan tilaisuuksien aikana.

Keskustelutilaisuudet ovat sunnuntaina 10.3.2019 klo 14, jolloin aiheena on ”Taide, henkisyys ja estetiikka” sekä sunnuntaina 17.3.2019 klo 14, jolloin ruotsinkielisen keskustelun aiheena on ”Taide ja havahtuminen”. Esseejulkaisu ilmestyy maaliskuun puolivälissä. Perjantaina 5.4.2019 klo 17 on luvassa taiteilijakierros, jolloin teoksiin pääsee tutustumaan opastuksella.


Järjestäjä

Tuomiokirkkoseurakunta