CANTIO SACRA: Uruin, lauluin, psalttarein

su 17.3. kello 15.00 - kello 16.00

CANTIO SACRA: Uruin, lauluin, psalttarein Pyhän Katariinan kirkko

Konsertissa esiintyy Pyhän Katariinan kirkon kanttori Markku Lautjärvi, urut ja laulu. Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Cantio sacra 17.3.2019 klo 15 ”Uruin lauluin psalttarein” – laskiaissunnuntaista palmusunnuntaihin

sävellys ja esitys Markku Lautjärvi, laulu ja urut

 

OHJELMA

Laskiaissunnuntai – Esto mihi

”Ole minulle kallio”

 

I paastonajan sunnuntai – Invocavit

”Hän huutaa minua”

 

II paastonajan sunnuntai – Reminiscere

”Muista minua”

 

III paastonajan sunnuntai – Oculi

”Minun silmäni”

 

IV paastonajan sunnuntai – Laetare

”Iloitkaa”

 

V paastonajan sunnuntai – Judica

”Hanki minulle oikeutta”

 

Palmusunnuntai – Dominica palmerum

”Herra, älä ole niin kaukana”

 

Ristin tie – Crucis via subsequantur – Aamen

 

 

ESITTELY

Turun Katariinanseurakunnan johtavan kanttorin virkaa hoitava diplomilaulaja, director cantus Markku Lautjärvi on jo usean vuoden ajan ottanut asiakseen psalmien korostamisen osana messua. Hänellä on sävellettynä koko kirkkovuoden psalmit, joiden laulaminen Pyhän Katariinan kirkon messuissa on jo tullut hänelle tavaksi. Psalmit ovat rukousta, jotka ajattomuudessaan antavat mahdollisuuden hiljentymiseen tässä hektisessä nykymaailmassa. Markku Lautjärvi on myös säveltänyt pienimuotoisia urkukappaleita psalmien sekä alku- että välisoitoiksi johdattaen seuraavan pyhän aiheeseen. Osa sävellyksistä on ylöskirjoitettuja, mutta osa kappaleista on vain osittain kirjoitettuja improvisaatioita.

Tämän päivän konsertti käsittää psalmikokonaisuuden laskiaissunnuntaista palmusunnuntaihin. Viimeisenä numerona osa Ristin tie johdattaa meidät Kristuksen kärsimykseen. Konsertin kesto on noin 45 min. Tervetuloa!

 

Markku Lautjärvi (s. 1957 Tampereella) on toiminut Pyhän Katariinan kirkon A-kanttorina elokuun ensimmäisestä päivästä 1987. Hän valmistui kanttori-urkuriksi Kuopiossa vuonna 1982. Sibelius-Akatemian laulunopettajan tutkinnon ohella hän sai lauludiplomin sekä yleisen osaston päästötodistuksen keväällä 1985, jonka jälkeen hän toimi klassisen laulutaiteen tuntiopettajana Sibelius-Akatemian Kuopion koulutusyksikössä kahden vuoden ajan.

Kevääseen painottuvan Cantio sacra-matinean perustajana Lautjärvi on isännöinyt sarjaa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Vuonna 2000 hänelle myönnettiin director cantus arvo.

 

Cantio sacra –matinea on kevääseen painottuva vanhan musiikin konserttisarja Pyhän Katariinan kirkossa.


Järjestäjä

Katariinanseurakunta

johtava kanttori
Katariinanseurakunta

Diplomilaulaja, director cantus Markku Lautjärvi on Pyhän Katariinan kirkon kanttori, joka johtaa Katariinanseurakunnan kirkkomusiikkityötä. Hän toimii sekä esilaulajana että urkurina jumalanpalveluksissa ja erilaisissa kirkollisissa toimituksissa, kuten hautajaisissa ja vihkitoimituksissa.

Markku on perustanut kevääseen painottuvan Cantio sacra -matineasarjan, jota hän on isännöinyt Pyhän Katariinan kirkossa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Markku on äänialaltaan tenori ja häntä saattaa kuulla myös solistina erilaisissa kirkkomusiikkiteoksissa, kuten esimerkiksi passioissa ja oratorioissa.

Markku johtaa myös Pyhän Katariinan kuoroa. Jos kuorotoiminta kiinnostaa sinua, ole rohkeasti yhteydessä häneen.

Katso myös

su 12.5. klo 15.00 -16.00

Pyhän Katariinan kirkko

CANTIO SACRA: Pyhän Katariinan kuoron kevätkonsertti

Pyhän Katariinan kuoroa johtaa kanttori Markku Lautjärvi. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 5 euroa. Tervetuloa!