Runo- ja musiikkiesitys Yhteisvastuun hyväksi

su 10.2. kello 15.00

Runo- ja musiikkiesitys Yhteisvastuun hyväksi Raunistulan seurakuntatalo

Koulutie – ”Enkö mä hautaan asti myös koululainen lie”: Lausuntataiteilija Riitta Vasenkari ja musiikinopettaja Arja Lyly yhdistävät runoja ja musiikkia

Raunistulan seurakuntatalolla on sunnuntaina 10.2. klo 14.00 jo perinteeksi muodostunut runo- ja musiikkiesitys Yhteisvastuun hyväksi. (10€, sis. kahvin)

Koska tämän vuoden keräyskohde on lasten ja nuorten koulutus Suomessa ja maailman katastrofialueilla, lausuntataiteilija Riitta Vasenkari ja musiikinopettaja Arja Lyly ovat suunnitelleet ohjelmakokonaisuuden jonka he ovat nimenneet Koulutie – ”Enkö mä hautaan asti myös koululainen lie”. Nämä V. A. Koskenniemen sanat viitoittavat esityksen sisältöä. Niin kauan kuin on elämää niin voi halutessaan oppia uutta, se ei ole vain lasten ja nuorten kehitysvaiheeseen kuuluvaa. Vanhemmuuteen kuuluu myös luopuminen ja lapsen oman persoonan ymmärtäminen ja hyväksyminen.

Liisa Laukkarinen on kiteyttänyt ajatuksiaan runossaan näin: 

” Lapsi ei ole toisten toiveitten täyttäjä, lapsella on omat unelmat. Älä sälytä lapselle omaa tehtävääsi, tee se itse. Älä mittaa oman lapsuutesi mitalla, aika on toinen nyt.”

Kaikkien lapsia, myös erilaisia, tulisi arvostaa ja ymmärtää, toivottaa laulun sanoin:

” Tahtoisin toivoa sinulle jotain oikein hyvää.” Lapsi kasvaa, ja jossain vaiheessa käy niin, että on päästettävä irti: ”Lasken lentoon, luotan lintuun  pieneen hentoon.”

Ohjelman runoilijoita ja laulujen säveltäjiä ovat mm. Aale Tynni, Liisa Laukkarinen, Maija Barić, Bo Carpelan, Leena Krohn, Anna-Mari Kaskinen, Arja Lyly, Petri Laaksonen ym. 

Koska Yhteisvastuukeräyksen teema on lasten ja nuorten koulutus niin esityksessä on mukana myös nuoria musiikinopiskelijoita Turun NMKY:n musiikkiopistosta ja Turun Konservatoriosta. 


Järjestäjä

Maarian seurakunta

Katso myös

pe 22.3. klo 17.30 -19.00

Piikkiön seurakuntakeskus

"Aina" - ilta rakkaudelle.

Musiikillinen kokonaisuus, jossa sukelletaan rakkausrunouden historiaan musiikin ja lausunnan keinoin.
pe 29.3. klo 18.00 -20.00

Piikkiön seurakuntakeskus

Yhteisvastuuhuutokauppa

Haluatko tehdä hyvää, tienata kenties hiukan ja päästä samalla ylimääräisistä tavaroista eroon?
pe 29.3. klo 19.00

Mikaelinkirkko

Varusmiessoittokunnan Finlandia-kiertue

Suosittu Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Finlandia-kiertue saapuu Mikaelinkirkkoon maaliskuun lopussa.