Kamarikuoro Krysostomoksen konsertti

la 12.1. kello 18.00 - kello 19.00

Kamarikuoro Krysostomoksen konsertti

Mikaelinkirkko

Ortodoksimusiikkia nykytvistillä. Uuteen ortodoksiseen kirkkomusiikkiin erikoistunut Kamarikuoro Krysostomos saapuu Turun Mikaelinkirkkoon ja tuo konsertillaan valoa tammikuun pimeyteen.

Tarjolla on ortodoksista kirkkomusiikkiperinnettä sopivasti haastavaa uutta musiikkia sekä poimintoja kuoron 15-vuotiselta taipaleelta.

Säveltäjä Juhani Komulaiselta kuullaan vastikään kantaesitetty Sinun kielesi lahjat. Se on runsassointinen ja valoisa ylistyslaulu, jossa säveltäjän kädenjälki kuuluu vahvasti. Iloitse, neitsyt on puolestaan Lauri Mäntysaaren rytmikkään svengaava näkemys ikiaikaiseen tekstiin, ”ortodoksien Ave Mariaan”.

Konsertissa kuullaan myös otteita Rukouspalveluksesta Jumalansynnyttäjän Kozelshtshanin ikonin kunniaksi, jonka on säveltänyt kuoron perustaja ja taiteellinen johtaja Mikko Sidoroff. Teoksen mystisesti soivat sävelkulut pääsevät oikeuksiinsa Mikaelinkirkon hienossa akustiikassa.

Säde Bartlingin säveltämä, viime vuonna kantaesitetty ja Krysostomoksen lempinimen mukaan nimetty Kultasuu on puolestaan kollaasi Krysostomoksen opetuksista sekä hänen juhlapäivänsä teksteistä.

- Bartlingin muun muassa jazz- ja modaalisesta musiikista ammentava sävelkieli tulee teoksessa hyvin esille. Tarjolla on myös vähän rytmisempää otetta ortodoksisiin teksteihin, Mikko Sidoroff lupaa.

Konsertissa kuullaan myös osia Sidoroffin säveltämistä Suuresta paastosta ja Panihidasta. Suuri Paasto on kokoelma paastonajan veisuja, ja teoksesta huokuu paastonajan kirkas surumielisyys. Panihida on kuorolle merkittävä siksi, että Kamarikuoro Krysostomos sai alkunsa teoksen kantaesityksestä.

- Sittemmin Panihidasta on muodostunut kuoron tavaramerkkituote, jota esitetään lähes vuosittain, Sidoroff kertoo.

Kriitikoidenkin kiittämä Kamarikuoro Krysostomos on erikoistunut uuden suomalaisen ortodoksisen kirkkomusiikin esittämiseen. Laulajat tulevat ympäri Suomen, ja kuoro harjoittelee periodeittain musiikin maisteri Mikko Sidoroffin johdolla. Sidoroff asuu Saksassa ja toimii myös Landestheater Coburgin kuoromestarina.

Kamarikuoro Krysostomoksen konsertin johtaa Mikko Sidoroff. La 12.1. klo 18 Mikaelinkirkossa, Puistokatu 16, Turku. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10/15 €.


Järjestäjä

Mikaelinseurakunta

Kamarikuoro Krysostomos

Katso myös

pe 29.3. klo 19.00

Mikaelinkirkko

Varusmiessoittokunnan Finlandia-kiertue

Suosittu Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Finlandia-kiertue saapuu Mikaelinkirkkoon maaliskuun lopussa.
to 18.4. klo 16.30 -17.30

Pyhän Katariinan kirkko

CANTIO SACRA: Reinhard Keiserin Markus-passio

Turun konservatorion kuoroa johtaa Marko Autio. Konsertiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 5 euroa. Tervetuloa!
to 2.5. klo 18.00 -19.30

Mikaelinkirkko

Suurten siipien suojassa- lauluja hiljaiselta kylätieltä

Laulaja Rami Tapper ystävineen esittää monipuolista hengellistä ohjelmistoa kantrista virsiin.