Hyppää sisältöön

Vapaaehtoinen hoivakotiin tai palvelutaloon

Asutko hoivakodissa tai palvelutalossa? Kaipaatko sinne ystävää juttuseuraksi tai ulkoiluavuksi? Diakoniatyöllä on vapaaehtoisia, jotka toimivat hoivakodeissa ja palvelutaloissa.

Vapaaehtoinen käy luonasi sovittuina aikoina. Vapaaehtoinen voi olla vanhuksen rinnalla usein myös saattohoitovaiheessa.

Laitoslähimmäiset on koulutettu tehtäväänsä. He ovat myös vaitiolovelvollisia.

Näin saat vapaaehtoisen hoivakotiin tai palvelutaloon

Vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä tekee yhteistyötä eri hoivakotien ja palvelutalojen kanssa. Ole yhteydessä hoivakodin työntekijään, jos haluat itsellesi tai omaisellesi vapaaehtoisen.

Sieltä ollaan yhteydessä diakoniatyöntekijään. He kertovat vapaaehtoisten tarpeesta.

Vapaaehtoistyöstä vastaava työntekijä etsii sopivan vapaaehtoisen tehtävään. Hän sopii vapaaehtoisen kanssa tehtävästä ja sen aloituksesta. Hoivakodissa ohjaajat opastavat vapaaehtoiset tehtävään. He pääsevät ohjaajien kanssa myös tutustumaan hoivakodin asukkaisiin.

Vanhuksen kädet ja kävelykeppi.

Ota yhteyttä

vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

Ulla Mäenpää on vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä.  Hänen päävastuualueenaan on koordinoida kaupungin hoivakodeissa tapahtuva vapaaehtoistoimintaa, saattohoidon tukihenkilötoimintaa ja Pilkahdus-lauluryhmän toimintaa.  Ulla tekee mielellään yhteistyötä seurakuntien, järjestöjen, yhdistysten, kaupungin toimijoiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Hän on innostunut kokeilemaan ja kehittämään uutta yhteistyössä muiden kanssa.

// ]]>