Ylösnousemuskappeli

lasiovet_ja_aulaentree.jpg : 86Kb Hautausmaantie 21, Turku

  • Puhelin 040 341 7530
  • Faksi (02) 261 7531
  • Postiosoite: Seurakuntayhtymän huoltokeskus, Skarppakullantie 10, 20720 Turku

Tilaa 200 saattovieraalle. Avoinna hautauksia varten ja tapahtumien yhteydessä. Suljettu sunnuntaisin ja maanantaisin. Kirkollisten toimitusten vuoksi vierailuaika tulee varmistaa etukäteen puhelimitse 040 341 7530.

  • Helppo pääsy liikuntaesteisille
  • Helppo pääsy näkövammaisille
  • Induktiosilmukka huonokuuloisille

Arkkitehti Erik Bryggmanin suunnittelema Ylösnousemuskappeli Turun hautausmaalla on yksi Suomen tunnetuimmista kirkkorakennuksista. Sitä käyvät ihailemassa mm. monet arkkitehtiryhmät eri puolilta maailmaa. Siunauskappeli on Hautausmaantien varrella, ja sinne pääsee esim. linja-autolla nro 12, joka lähtee Kauppahallin edestä Turun keskustasta. 

Ylösnousemuskappelin uusi esite (pdf)

Tee virtuaalikierros Ylösnousemuskappelissa

Lue lisää Ylösnousemuskappelista (Yle Teema)

Turun opaskarttaan

kirkot/kappelit/alttari_-risti-ja-ikkuna.jpg
”Uskomattoman kaunis”

Erik Bryggmanin suunnittelemissa rakennuksissa luonto on keskeisessä asemassa. Ylösnousemuskappelikin on suunniteltu mukautumaan sitä ympäröivään luontoon. Rakennuksen sisustassa säilyy myöskin yhteys luontoon. Suuren salin yhtenäinen lasiseinä avartaa huonetta ulkopuolella olevaan mäntymetsään. Puiden latvustojen läpi siivilöityvä valo luo kappeliin harrasta kauneutta. Hienostuneet yksityiskohdat ja rikas monikerroksellinen symboliikka täydentävät tunnelmaa. Turkulaiset taiteilijat Jussi Vikainen ja Ennu Oka ovat tehneet kappelin hiekkakivireliefit ja muut kuvanveistotyöt.

Musiikkituokiot ja kappelin esittelyt kesäisin

Ylösnousemuskappelissa on erinomainen akustiikka, joka sopii hyvin laulumusiikille. Kappelissa on kaunisääniset suomalaiset urut vuodelta 1958. Niissä on kaksi sormiota sekä 27 äänikertaa ja 3 siirtoäänikertaa.